Fudbal

“Drago mi je zbog aplauza”

Autor mondo.me

Selektor Faruk Hadžibegić analizirao trijumf nad Bjelorusijom od 2:0 u prijateljskom meču

Izvor: MONDO/Bojan Stanišić

Faruka Hadžibegića još bole "sedmica" na Vembliju i očajne kvalifikacije za EURO 2020. godine, ali poslije pobjede nad Bjelorusijom na kraju 2019. godine je malo - odahnuo.

I zadržao je optimizam koji je širio od samog početka...

Zadovoljan sam, ali i realan - mnogo je bitno da takvi budemo i ubuduće, da ne padamo u euforiju nakon pobjeda, a da ne pričamo o katastrofama nakon poraza”, rekao je 62-godišnji Sarajlija, koji je dodao...

Možda ce vas zanimati

Mislim da smo na dobrom putu, koliko god me kritikovali zbog mog optimizma”.

"Sokoli" su pokazali reakciju nakon najtežeg poraza u istoriji, ali u prijateljskom meču...

Drago mi je da smo uspjeli poslije Engleske da smognemo snage i da pobijedimo rivala. Lijepo je kada slavite. Prvo poluvrijeme je bilo kvalitetno, ekipa je bila hrabra. Međutim, u drugom dijelu smo se povukli, jer sam od momaka tražio da ne primimo gol”, poručio je Hadžibegić, pa se nadovezao.

Želio sam da vidim da li ima discipline u igri, da li to možemo da uradimo. Uspjeli smo, zadovoljan sam, ima prostora za optimizam”.

Selektor je priznao da je u svlačionici poslije pobjede preovladao mir, ali sparing utakmica je jedno, a takmičarska drugo. Postoji li psihička blokada u mečevima za bodove?

Sve je moguće. Nije isto kada smo svi na okupu - Jovetić, Savić, Tomašević - kada su svi zdravi i kada smo u situaciji kakvoj smo sada”.

Tri lijeva beka na klupi, a Marko Vešović kao dešnjak na tom mjestu - ima li malo nepovjerenja?

Ne, jednostavno tražimo najbolja rješenja, igrače koji imaju žicu između sebe. Dobili su šansu Vujačić, Kopitović, širimo bazu... Nastavićemo da dajemo šansu svima, kao i igračima iz naše lige, jer nema reprezentacije bez domaće lige", jasan je selektor, koji je čuo aplauze malobrojne publike poslije meča...

Drago mi je što su se čuli. Stigli su zbog borbenosti i hvala publici na tome”.

Naredna akcija "crvenih" je tek u martu (prijateljski meč koji tek treba da bude zakazan), a zatim u septembru slijedi Liga nacija - plan za dalje?

Napravićemo analizu šest utakmica koje sam vodio, gledaćemo šta možemo da uradimo za sljedeće kvalifikacije”, rekao je Hadžibegić.