Fudbal

“Nismo velesila, moramo da čekamo šansu iz prikrajka”

Autor mondo.me

Defanzivac fudbalske reprezentacija Crne Gore pred okršaj sa Bjelorusijom (danas, 18.00) govori da “nismo za bacanje”, selektor Hadžibegić se odlučio za startnih 11

Izvor: MONDO

Marko Simić je 14. Avgusta 2013. - prije šest godina - debitovao za “sokole” protiv Bjelorusije u Žodinu (1:1), a sada će pod Goricom upravo protiv Bjelorusije zatvoriti najtmurniju godinu u našem fudbalu.

Iskusni štoper tvrdi da su svi uzdrmani nakon tmurnih kvalifikacija za EURO 2020 (ispisan najlošiji rezultat u istoriji) gdje je osvojeno posljednje mjesto u grupi sa Engleskom, Češkom, Kosovom i Bugarskom uz gol razliku 3:22, kao i nakon debakla u Londonu (7:0) što je bio najteži poraz u istoriji.

Bjelorusija (danas, 18.00, pod Goricom) dolazi u teškom trenutku.

Biće teško, a poraz u Londonu je motiv više da pokažemo da nismo za bacanje. Iza nas je loš kvalifikacioni ciklus, reprezentacija je u lošem periodu, tako da Bjelorusija može da donese neki izlaz”, rekao je 32-godišnji štoper.

Defanzivac uzbekistanskog Pakhtakora ne bježi od toga da je A selekcija u problemu, ne traži izgovor da su ukradeni gol u Bugarskoj i “slučaj Kosovo” uticali na ekipe, ali...

Nije realnost da budemo posljednji sa tom gol razlikom (3:22), ali te neke stvari su se desile... Upali smo u krizu, treba se potruditi da što prije izađemo”, jasan je Simić, koji se složio sa konstatacijom da Crna Gora ubuduće mora da bude umjerena u najavama...

Nismo velesila koja može da prijeti svima. Treba biti tu gdje jesmo I polako iz prikrajka tražiti svoju šansu za nešto više”.

Simić je dobro upoznat sa Bjelorusijom, jer je svojevremeno igrao za BATE Borisov (2011, 2012)...

Daćemo sve od sebe da godinu završimo trijumfom. Bjelorusija ima čvrst blok, ali probaćemo da nađemo način da probijemo taj bedem”, jasan je rođeni Obrenovčanin.

Selektor Faruk Hadžibegić će na megdan protiv Bjelorusa poslati vjerovatno sljedeći sastav: debitant Šarkić, Raspopović, Simić, Vujačić, Vešović, Hočko, Vukčević, Janković, Jovović, Boljević, Mugoša.