Fudbal

“Stižem u hotel i sjetim se treninga u holu Crne Gore”

Autor mondo.me

Selektor Bjelorusije Mihail Marhelj je nekada igrao za Budućnost, a toga se prisjetio pred sjutrašnji meč sa Crnom Gorom

Izvor: MONDO/Bojan Stanišić

Crna Gora sjutra (18.00) dočekuje Bjelorusiji u prijateljskom okršaju. Biće to šansa da se makar malo zaboravi očajan učinak u kvalifikacijama i debakl od Engleske na “Vembliju“.

A selektor protivnika je nekadašnji Budućnosti Mihail Marhelj, koji je plavi dres nosio u sezoni 1991/1992.

I sjećanja na Podgoricu i Budućnost ne blijede...

Sjećam se da sam igrao na stadionu pod Goricom, uhvatila me je nostalgija. Na stadionu je uvijek bila fantastična atmosfera, ljudi su bili, a i danas su koliko sam vidio raspoloženi i vedri”, rekao je Marhelj, čija je Bjelorusija smještena u hotel Hilton, nekadašnji hotel Crna Gora.

Kad smo došli u hotel, sjetio sam se da smo trenirali u hotelu kada je bilo ružno vrijeme, a niko nam zbog toga nije pravio problem”.

Marhelj je u toj sezoni bio džoker, a Živadinovićeva Budućnost je dugo bila u vrhu tabele.

Mnogih igrača se sjećam, ali sada iz glave sjećam se Miodraga Božovića, napadača Anta Drobnjaka, dok je tadašnji trener Milan Živadinović na mene ostavio sjajan utisak. Imali smo jako dobar tim, a tek tada sam shvatio koliko moramo da se borimo, jer uslovi nisu bili dobri. Posebno ne kod nas u Bjelorusiji”, jasan je Marhelj.