Fudbal

Poslije samo dva mjeseca - MARADONA ostaje bez posla?

Izvor mondo.rs

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena mogao bi da napusti klupu argentinskog tima Himnazije nakon samo dva mjeseca.

Mnogi i danas, godinama nakon njegovog penzionisanja, tvrde da je najbolji koji je ikada igrao fudbal. Obilježili su njegov život i sjajni potez na terenu, ali i mnogi loši van njega.

Karakteristična ličnost, veoma neobičan čovjek i lik o kome će se pričati i u narednim decenijama. Sada je na klupi Himnazije, argentinskog prvoligaša, ali to možda neće trajati. Dijego Armando Maradona je na izlaznim vratima.


Sjećamo se kako je preuzeo ovaj klub. Došao je tu iz druge lige Meksika, gdje je vodio Sinalou. Ovaj tim, iz pokrajine koja je najpoznatija na svijetu po kartelima, bio je na pragu ulaska u elitni rang meksičkog fudbala.

Sada u Argentini radi u eliti, ali ima zadatak da Himnaziju spase ispadanja u ovoj sezoni. Ukoliko se neki detalji ne poklope u narednom periodu, možda će od tog zadatka odustati.

Po riječima samog Maradone, on je u klub došao zbog predsjednika Gabrijela Pelegrina. Sa tim čovjekom se dogovorio i sa njim za sada ima sjajan odnos.

Ugovor su potpisali do kraja sezone, a nakon prvih šest mečeva na klupi, Dijego Armando je na devet osvojenih bodova. Pošto je sistem takmičenja u Argentini veoma čudan, Himnazija iz La Plate je trenutno najozbiljniji kandidat za ispadanje, kada se pogledaju koeficijenti iz poslednjih nekoliko sezona.

Ostanak na klupi slavnog Argentinca zavisi od toga ko će biti predsjednik kluba. Pošto je Pelegrino najavio da se neće ponovo kandidovati za predsjednika kluba, Maradona takođe razmišlja o odlasku. Već je istakao da će u slučaju promene na čelu kluba i on napustiti ekipu koja se grčevito bori za opstanak.