Fudbal

Igrao je 11 godina za Čelsi i tvrdi: Eden Azar je najveći neradnik

Izvor mondo.rs

"Sećam se da je samo stajao sa strane i čekao nas ostale da odradimo vežbu i završimo trening", govorio je veteran, kog je Lampard svojevremeno imenovao za saigrača koji je davao najviše na treninzima.

Džon Obi Mikel proveo je 11 sezona na "Stamford bridžu".

U poslednjih pet godina saigrač u Čelsiju bio mu je Eden Azar, koji je brzo po dolasku iz Lila na leto 2012. postao prva zvezda ekipe, potom i Premijer lige, sve dok prošlog leta za 100 miliona evra nije napustio London i postao igrač Real Madrida.


Tokom tih pet sezona, u kojima su zajedno osvojili Ligu Evrope, Premijer ligu, FA kup i Liga kup, Mikel je imao priliku da se uveri u vanserijski talenat asa iz Belgije, koji je u plavoj opremi postigao 110 golova uz 92 asistencije na 352 nastupa i, usput, bio proglašen za fudbalera godine u Engleskoj.

Međutim, Azar je nekadašnjeg kolegu i sadašnjeg vezistu Trabzonspora uverio u još nešto…

"Ko je najveći neradnik od fudbalera sa kojima sam igrao? Eden Azar", odgovorio je 32-godišnji Nigerijac kao "iz topa" tokom intervjua za "BeIN Sports" mrežu, ne razmišljajući da li će četiri godine mlađi as Reala zameriti na ovoj vrsti iskrenosti.

Kobam trening centar bio je Mikelovo radno mesto od 2006. do 2017. godine i jasno je koliko je igrača ušlo i izašlo na ulazna vrata u tom periodu. Tvrdi da se Belgijanac isticao u lenjosti.

"Eden nije voleo da trenira punom snagom. Sećam se da je samo stajao sa strane i čekao nas ostale da odradimo vežbu i završimo trening", pričao je Mikel, ali potom naglasio:

"Međutim, nedeljom bi lagano bio igrač utakmice, to je bilo neverovatno".

Kada je letos predstavljen grandiozno na "Santijago Bernabeu" stadionu, novinarima u Španiji nije promakla neobična figura momka visokog 175 centimetara. Delovalo je, zapravo bilo je očigledno, da je skupoceno pojačanje doputovalo u Madrid u ne baš reprezentativnom stanju.

Tek nedavno, a sredina je novembra, Azar je na terenu počeo da nagoveštava zbog čega je predsednik Reala, Florentino Perez, dve godine pokušavao da ga dovede i konačno uspeo tek kada je vlasniku Čelsija, Romanu Abramoviču, potpisao klauzule prema kojima bi ovaj inače jak transfer mogao da naraste i do 170 miliona evra u budućnosti.

Sve u zavisnosti od toga kako će Azar igrati u belom dresu.

Mikel tvrdi da će Madridisti biti zadovoljni na kraju…

"Azar je neverovatan talenat. Možda nije dobar kao Leo Mesi, ali zna da uradi bukvalno sve sa loptom u nogama", nastavio je vlasnik 372 nastupa za "plavce" da hvali nekadašnjeg saigrača, uprkos tvrdnjama da se radi o najvećem lenjivcu sa kojim je igrao.

Poređenja radi, kada je završavao igračku karijeru, sadašnji menadžer Čelsija, Frank Lampard, imenovao je upravo Mikela kao igrača koji je imao najizraženiju radnu etiku i davao najviše na treninzima.

Nekadašnji kapiten reprezentacije Nigerije ima nešto impresivniju kolekciju trofeja od Azara, mada je proveo i šest sezona više na "Bridžu": Liga šampiona, Liga Evrope, dve Premijer lige, četiri FA kupa, dva Liga kupa, jedan Komjuniti šild.

Tagovi