Fudbal

Navijači zaustavili autobus sa igračima BiH, tražili razgovor s Prosinečkim

Izvor mondo.ba

Trinaest navijača tražilo razgovor sa Prosinečkim i Džekom, ali do njega nije došlo...

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Iza fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine je loš kvalifikacioni ciklus.

Javnost u BiH ponovo je razočarana nastupima izabranika Roberta Prosinečkog koji je tokom kvalifikacionog ciklusa čak i podneo ostavku, a potom je povukao. Sve se glasnije govori i da će pre baraža Lige nacija u martu, preko kojeg BiH još ima šansu da izbori nastup na Evropskom prvenstvu po prvi put u istoriji, popularni "Žuti" odraditi još večerašnju utakmicu u Lihtenštajnu.

Kako prenosi portal radiosarajevo.ba, sinoć je ''prekipelo'' i najvatrenijim pristalicama BiH, "BH Fanatikosima", koji su imali svoj performans na ulicama Vaduca, gde će BiH odigrati svoj poslednji kvalifikacioni meč.

Naime, navijači su zaustavili autobus u kojoj su se nalazili igrači i stručni štab, s ciljem da obave (verovatno nimalo prijatan) razgovor sa Prosinečkim, ali i kapitenom Edinom Džekom.

U tome, ipak, nisu uspeli - nedugo potom, Fanatikose je rasterala policija u Lihtenštajnu, a navijači, njih trinaest, kasnije je na ulicama Vaduca razvilo transparent ''Poznajete l' osjećaj, zove se sramota?'', upućen fudbalerima.

''Zmajevi'' su nakon devet kola grupe J kvalifikacija za EURO 2020, u kojoj su još Italija, Finska, Grčka, Jermenija i Lihtenštajn, tek na petom mestu uz deset bodova, što je čak osam manje od drugoplasiranih Finaca, koji su u prošlom kolu, trijumfom nad Lihtenštajnom, čekirali kartu za kontinentalnu fudbalsku smotru, a u poslednjoj odigranoj utakmici, BiH je u petak doživela visok poraz od Italije (0:3).

Utakmica između Lihtenštajna i BiH počinje u 20:45 časova.