Fudbal

“Krećemo da pravimo bolju priču”

Autor mondo.me

Fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra pod Goricom dočekuje Bjelorusiju (18.00) u prijateljskom meču, biće to kakva - takva prilika da se popravi utisak nakon tužnih kvalifikacija

Izvor: MONDO/Bojan Stanišić

Na godinu punu razočaranja, najlošiju od 2007, “sokoli” će sjutra staviti tačku. Nakon katastrofalnih kvalifikacija i samo par dana poslije “sedmice” na “Vembliju”, reprezentacija Crne Gore u prijateljskom meču dočekaće Bjelorusiju - meč pod Goricom počeće u 18 sati.

Utakmica u nevrijeme, prijateljska, koja teško da može promijeniti utisak, ali u kojoj momci Faruka Hadžibegića imaju obavezu da se bar malo iskupe pred domaćim navijačima.

Da, prilika je to da kolikotoliko popravimo utisak poslije loših rezultata tokom cijelih kvalifikacija i da pokušamo da zaboravimo ono što se desilo”, iskren je golman “sokola” Milan Mijatović.

Za prave analize očajnih kvalifikacija svi u našem fudbalu sada će imati dovoljno vremena.

Mnogo faktora tu ima, ali bitno je da se utakmicom protiv Bjelorusije ‘dignemo’ i vratimo na pravi put, da pravimo ekipu za Ligu nacija”, smatra čuvar mreže Levskog iz Sofije.

Osim povratka na pravi put i popravljanja utiska, sjutrašnja utakmica protiv selekcije koju sa klupe predvodi nekadašnji napadač Budućnosti Mihail Marhelj donekle će imati i određenu rezultatsku težinu.

Svaka utakmica je ima. Pobjedom protiv Bjeloruje bismo popravili koeficijent i pokušaćemo to da uradimo, da povoljnim rezultatom ispravimo sve loše koje smo ostvarili u kvalifikacijama, posebno na posljednjoj utakmici u Engleskoj”, ocijenio je Mijatović.

Nekadašnji golman Rudara i Budućnosti još jednom se osvrnuo na završene kvalifikacije i debakl na “Vembliju”.

Bio je to težak rezultat u Londonu, ukupno gledano, kompletne kvalifikacije su bile takve. Na nama je da sve to što prije zaboravimo i od sjutra krenemo da pravimo bolju priču”, jasan je Mijatović.

Milan Mijatović je primio sedam golova od “gordog Albiona”, a opet je bio možda I najbolji u našoj selekciji na “Vembliju”.

Nije lako, ali kako je meni, tako je i mojim saigračima. Kad se gleda sa strane, izgleda da je golmanu najteže, ali svi smo u tome zajedno”, stao je uz svoje drugove Mijatović.

Bjelorusija u Podgorici na kraju godine za zaborav - stvari koje, znajući naš mentalitet, ne obećavaju veliku posjetu na tribinima.

Rezultati utiču na brojnost publike. Sigurno neće biti navijača onoliko koliko bi bilo da imamo dobre rezultate, ali pokušaćemo da ih vratimo na tribine”, zaključio je Mijatović.