Fudbal

Oboren rekord po poseti, a Arsenal pobedio Totenhem - Da, desilo se juče!

Izvor mondo.rs

Ekipa Arsenala, jedna od najboljih u Engleskoj, uspela je da slavi na gostovanju najvećem rivalu, Totenhemu. Dobro ste pročitali, ali je reč o ženskom fudbalu.

Emotivan trenutak na "Lejnu".
Izvor: MONDO/Jovan Terzić

Derbi u severnom delu Londona je poseban događaj za navijače ta dva kluba, lai i za celokupnu fudbalsku javnost u Engleskoj. Onaj koji je odigran juče, nije zauzeo mesta na naslovnicama.

Reprezentacija Engleske je igrala protiv tkz. Kosova, savladala ih sa 4:0 i završila kvalifikacije. Na severu Londona se igrao fudbal. Žene, fudbalerke koje nose dresove Arsenala i Totenhema, odmerile su snage na velelepnom stadionu Totenhema.


Nakon nepotpunog šestog kola, vrh tabele ne izgleda ni slično kao i u muškoj Premijer ligi. Na vrhu je Mančester siti, prate ga sa bodom manje Čelsi i Arsenal. Slede Everton i Mančester junajted, tek onda Totenhem, a na samom začelju, sa jednim bodom, nalazi se Liveprul.

Arsenal je slavio 2:0 na ovom teškom gostovanju, protiv svog najvećeg rivala. Arsenal je tako ponovo prišao na samo bod vrhu tabele i opet istakao kandidaturu za osvajanje titule. Kada već muškarci ne mogu...

Zanimljivost vezana za jučerašnji derbi severnog Londona je broj gledalaca koji ga je pratio. Na stadionu Totenhema koji je nedavno izgrađen prisutno je bilo 38. 262 gledaoca, što je rekord u istoriji ženskog fudbala u Engleskoj. Kada uzmemo u obzir koji je Englezima on bio značajan, posebno tokom ratnih dana, ova brojka deluje impresivno.

Tokom pauze u Premijer ligi i Čempionšipu, Englezi su vikend iskoristili da prate ženski fudbal. Tako je ovo kolo bilo veoma gledano, stadionu su bili ispunjeni, a Totenhem nije propustio priliku da najvećeg rivala dočeka u sjajnoj atmosferi. Karte za odrasle su koštale tek šest i po funti, pa poseta ne treba da iznenađuje.

Fudbalerke Totenhema su prethodne sezone nastupale u drugoj ligi, dok su devojke iz Arsenala bile šampionke Engleske. Ovaj derbi, koji su golovima rešile Litl i Miedema, bio je prvi međusobni susret još od marta 2017.

Tagovi