Fudbal

Holand gledao kako ga štoper opet spašava: Siti u 95. minutu do pobjede nad Vulvsima

Autor Milutin Vujičić

Još jedna slaba partija Mančester sitija koja se na kraju pretvorila u pobjedu.

Izvor: Profimedia

Mančester siti došao je do pobjede nad Vulverhemptonom u 95. minutu golom štopera Džona Stounsa, koji je tako ponovo u nadoknadi vremena spasio tim Pepa Gvardiole. Nedavno je Stouns pogodio za 2:2 protiv Arsenala u poslednjim sekundama meča, dok je sada njegov gol bio još vredniji, za tri boda i pobjedu od 2:1 na "Molinjuu".

Prethodno je Vulverhempton poveo još u sedmom minutu preko Larsena, imao šansu da duplira vođstvo protiv Semeda, a onda se odlučio za potpunu defanzivu. Ni ovoga puta, to im nije upalilo. Počelo je majstorijom Joška Gvardiola u 33. minutu, kada na ivici kaznenog prostora šutirao slabijom desnom nogom i gledao kako Orlando Sa ne stiže njegovu loptu u dalji ugao, a završilo se na kraju uz najveću moguću dramu, golom Stounsa koji je zbog ofsajda provjeravao VAR.


Kada su igrači Sitija shvatili da su se "izvukli", počelo je veliko slavlje, pošto ostaju na prvom mjestu sa 20 bodova, pod uslovom da Liverpul ne pobijedi Čelsi u derbiju kola nešto kasnije.

Iako je Gvardiolin tim došao do pobjede, opet će se postavljati pitanje uloge Erlinga Holanda. Najbolji strelac Premijer lige (10 golova) nije dao pogodak na tri uzastopne utakmice, a više od toga brine što nije ulazio u šanse. Vjerovali ili ne, imao je samo 13 dodira sa loptom, tek šest uspješnih dodavanja i nije dobio niti jedan duel.