Fudbal

Budućnost bolja od Arsenala, Bokelj osvojio Tuzi, Petrovac prati lidera

Izvor RTCG

U 12. kolu domaćeg fudbalskog šampionata Budućnost je pobijedila Arsenal, Bokelj je iznenadio Dečić u Tuzima, dok je Petrovac bio bolji od Sutjeske.

Izvor: Guliver/Getty images/Naomi Baker, Naomi Baker/Getty Images Europe

Lider domaćeg šampionata, ekipa Budućnosti opravdala je ulogu favorita i slavila protiv Arsenala na svom terenu 2:1.

Petar Grbić je doveo Budućnost u prednost u 23. minutu - lijep gol od prečke. Uspjeli su gosti iz Tivta da se vrate i izjednače u 59. minutu preko Apije. Gol koji je donio tri boda lideru postigao je Bojović u 79. minutu za 2:1, kako prenosi RTCG.

Petrovac je u derbiju bio bolji od Sutjeske 1:0 - domaći su slavili sa igračem manje - Aleksandar Kapisoda je zatresao mrežu Sutjeske u 76. minutu nakon centaršuta Marka Šimuna iz slobodnog udarca sa lijeve strane.

Iznenadio je Bokelj koji je slavio u Tuzima 2:1 na debiju Edisa Mulalića na klupi Tuzana.

Poveli su gosti 1:0 golom kapitena Dejana Pepića u 38. minutu što je bio i rezultat nakon prvog poluvremena.

Dečić je izjednačio u 56. minutu, strijelac je bio Ujkaj. Odmah nakon izjednačenja Dečića, Bokelj je opet poveo i to već u 57. minutu preko Počeka. Omaleni ofanzivac je šutirao sa skoro 30 metara, a lopta je odskočila ispred Radoševića i prevarila ga.

U premijernoj utakmici ove runde Mornar je kao gost savladao Jedinstvo u Bijelom Polju 2:1.

Iz prve prave akcije pao je gol u Bijelom Polju Mornar je poveo preko Đorševića u 11. minutu - iskoristio je lošu reakciju jednog defanzivca Jedinstva i sa 13-14 metara poslao loptu u mrežu.

U 40. minutu Jedinstvo stiže do izjednačenja. Sjajno je glavom sa desetak metara pogodio Korać, nakon prekida sa lijeve strane. Lopta se od prečke odbila u gol.

Samo minut nakon gola Koraća, Barani su opet poveli. Mrežu je zatresao Zorić - fenomenalno je plasirao loptu sa ivice kaznenog prostora, ona je završila u gornjem desnom uglu gola domaćih.

Jezero je slavilo minimalnim rezultatom protiv Otranta 1:0 u okršaju ekipa sa dna tabele. Odlučujući gol postigao je Marko Perović u 14. minutu.

12. KOLO

Jedinstvo - Mornar 1:2 (Korać 40 - Đorđević 11, Zorić 41)

Petrovac - Sutjeska1:0 (Kapisoda 76)

Jezero - Otrant 1:0 (Perović 14)

Dečić - Bokelj 1:2 (Ujkaj 56 - Pepić 38, Poček 57)

U TOKU

Budućnost - Arsenal 2:1 (Grbić 23, Bojović 79 - Apija 59)