Fudbal

Nosio Partizanovu desetku na Marakani i protiv Junajteda: Sunovrat karijere bisera iz Humske, igra treću ligu

Autor Mladen Šolak

Nekada veliki talenat crno-bijelih gradi karijeru težim putem. U pola decenije njegov fudbalski put vodio je u strmoglavi pad.

Izvor: MN Press

I dalje mladi srpski fudbaler Lazar Pavlović (22) još nije napunio ni 23 godine, a prešao je put od velikog talenta Partizana do selidbe u Srpsku ligu grupa Beograd, u kojoj igra za Ušće, razvojni tim superligaša IMT-a.

Na svojoj koži momak iz Zvečke kod Obrenovca već je veoma osjetio koliko je teško i komplikovano napraviti uspješnu profesionalnu karijeru. I da je mnogo stvari potrebno da se poklopi za uspjeh.

Bio je senior crno-bijelih od proleća 2019. godine, kada je na poziv Sava Miloševića debitovao u polufinalu Kupa protiv Radničkog, posle čega je na kraju superligaške sezone zamijenio Sašu Ilića na njegovom oproštaju. Kao kruna te sezone, igrao je i u finalu Kupa Srbije na stadionu Crvene zvezde i bio dio tima koji je slavio na "Marakani" golom Bojana Ostojića i donio za sada poslednji trofej u Humsku.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Sledeće sezone takođe je bio dio prvog tima crno-bijelih, u Ligi Evrope igrao je i protiv Mančester junajteda u Humskoj, bio je i strijelac u Superligi, ali je nedugo potom počeo period njegovih čestih selidbi.

Iz Partizana je z ljeto 2022. otišao u AEL Limasol i tamo je odigrao samo 45 minuta prije povratka u Srbiju, gdje je igrao za Radnički iz Niša i Voždovac, a ovog ljeta je prešao u IMT, koji ga je prosledio u FK Ušće.

U Srpskoj ligi njegov tim je prvi sa šest pobjeda i tri remija u uvodnih devet kola i očigledno je da će biti jedan od favorita za plasman u drugi rang, Prvu ligu Srbije. Jedna dobra sezona i partije u kontuitetu mogle bi i Lazaru Pavloviću da vrate formu zbog kojih je prije pola decenije bio jedan od najvećih talenata. Jedno je sigurno - sasvim dovoljno vremena ima da uspije.