Fudbal

TURSKA JE FAVORIT, ALI "SOKOLI" MORAJU DA JURE POBJEDU

Autor Balša Janković

Fudbalska reprezentacija Crne Gore večeras od 20.45 časova gostuje Turskoj u 3. kolu B Lige nacija.

Izvor: MONDO

“Sokoli” nakon dvije utakmice – protiv Islanda i Velsa – nemaju ni bod, pa večeras moraju da jure tri boda ako žele da ostanu se pomjere s posljednjeg mjesta na tabeli.

I selektor Robert Prosinečki navodi da nije lako igrati nakon dvije utakmice nakon koji je bodovni saldo – nula.

“Evidentan je pritisak kada izgubiš dvije utakmice zaredom, bodovi odlaze, a nije ostalo mnogo utakmica. Postoji opasnost da se ispadne u C diviziju. Potrebni su nam bodovi, ako igraš dobro, a ne pobijediš, ništa ne vrijedi”, rekao je Prosinečki na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Crna Gora želi da se nametne u Samsunu, ali pita se i domaćin.

“Turska je posebno kod kuće favorit. Znamo sve koga imaju i kako igraju, ali nećemo se braniti ni u jednom trenutku. Probaćemo da im pariramo u veznom redu, gdje sve počinje. Momci su svjesni da će biti teško, ali moraš imati i malo sreće”.

Dilema je Marko Janković.

“Veliki problem je što nije skroz spreman, jer je to igrač koji nam puno znači. Vidjećemo na treningu kakav će biti, ali nadam se da će biti u protokolu. Jedan je od naših najboljih vezista, ako bude mogao i ako bude trebalo, možda i zaigra”.

Turska je snagu pokazala na Euru kada je igrala četvrtfinale i bila blizu plasmana u polufinale.

“Turska ima sjajnu generaciju. Tu je mnogo mladih i kvalitetnih igrača, koji nastupaju u velikim klubovima, a sa Montelom na klupi su dobili mnogo. Njihovo izdanje na EP je pokazalo da mogu sa svima da igraju. Izmaklo im je polufinale. Znamo mnogo o njima, čeka nas težak meč, daćemo sve od sebe za dobar rezultat. U naletu su, nimalo lako za nas”.

Italijanski trener je uradio mnogo.

“Dobili su disciplinu sa Montelom, agresivnost i dobru armosferu, što je preduslov za dobar rezultat. Željni su dokazivanja, velika nacija koja ima veliki broj igrača, ali i jaku ligu što je vrlo bitno. Na nama je da damo maksimum, opet imamo problema sa povredama kao sve vrijeme od starta Lige nacija. Ko god bude igrao moraće dati maksumum. Biće lijepa atmosfera”, zaključio je Prosinečki, koji je za večerašnji duel od prvog minuta na golu najavio golmana Dečića Igora Nikića.

Vjerovani sastav Crne Gore: Nikić – Marušić, Vujačić, Šipčić, A. Vukčević – Kuč, Jovović, Bakić – Camaj, Jovetić, Krstović.

Turska je u septembru remizirala sa Velsom i savladala Island.