Fudbal

Ako je neko digao ruku na Saleta, neka bude doživotno kažnjen! Lalatović se oglasio o incidentu u Humskoj

Autor Dušan Ninković

Novi trener Vojvodine Nenad Lalatović progovorio o povredama koje je Aleksandar Stanojević zadobio nakon derbija protiv Crvene zvezde.

Izvor: MN Press/TV Arena sport

Novi trener Vojvodine Nenad Lalatović u prethodnom periodu nekoliko puta govorio je o bivšem treneru Partizana Aleksandru Stanojeviću, a sada se oglasio i o povredama koje je njegov kolega zadobio u incidentima nakon "večitog" derbija odigranog u Superligi. Po Lalatovićevim riječima, neko bi zbog toga morao da bude doživotno kažnjen!

Nakon što je savjetovao Miloša Vazuru da Stanojeviću dovede Ifeta Đakovca, a zatim istakao da Stanojević nije zaslužio odlazak iz Partizana kakav se desio, Lalatović je incident u Humskoj opisao kao sramotu. Time se bivši kapiten i trener Crvene zvezde stavio na stranu svog kolege iz crno-bijelog tabora.

"Ne znam šta se desilo u svlačionici. Ako je neko digao ruku na njega, treba da bude doživotno kažnjen. Nije smio Sale da ode na takav način, jer je veliki partizanovac, čovjek koji je Partizanu donosio titule, uveo ih u Ligu šampiona... Da ga neko gađa kamenom, da staklo pada na njega... Sramota! Želim Partizanu da se što prije stablizuje. To je veliki klub i bilo bi za dobrobit srpskog fudbala važno da se vrate", rekao je Nenad Lalatović za "Kurir".

Podsjećamo, nakon 174. "večitog" derbija koji su Partizan i Crvena zvezda odigrali u Humskoj dogodili su se neredi na stadionu. Pobjeda crveno-bijelih (4:0) razbijesnila je navijače domaćeg tima, koji su sa spoljne strane razbili stakla na svlačionici Partizana, a odlomljeni komad povrijedio je tadašnjeg trenera Aleksandra Stanojevića.

Sada već bivši trener Partizana pojavio se na konferenciji za medije sa dvije posjekotine na licu. Konferencija je trajala veoma kratko, a Stanojević je pred medijima otkrio detalje incidenta koji se dogodio. O tome je nekoliko minuta kasnije govorio i Vladan Milojević, koji je tek od medija saznao da je njegov kolega povrijeđen.