Fudbal

Pogledajte koliko je Dinamo zaradio za "iks" u Ligi šampiona: U 90. minutu ostali bez miliona

Autor Milutin Vujičić

Dinamo Zagreb se podigao na noge nakon debakla protiv Bajerna i zaradio je lijepu svotu novca za remi protiv Monaka u Ligi šampiona. Moglo je i više.

Izvor: Natasa Kupljenik / Zuma Press / Profimedia

Dinamo iz Zagreba doživio je bruku i sramotu na startu Lige šampiona protiv Bajerna kada je izgubio 9:2, ali promjenom trenera i dolaskom Nenada Bjelice već u narednoj rundi osvojili su prvi bod. Mogli su i bodove, da su bili malo sigurniji u završnici meča protiv Monaka, ali i 2:2 na "Maksimiru" zadovoljilo je apetite navijača.

Dinamo je poveo istekom prvog poluvremena preko talentovanog Petra Sučića, da bi još jedan mladi fudbaler - Martin Baturina - duplirao vođstvo u 66. Tek tada je Monako ozbiljnije zaigrao i uspio je prvo da smanji preko Salisua u 74. minutu, da bi sa "kreča" Zakarija u 90. poravnao rezultat. Za to je kriv Ristovski, koji je skrivio jedanaesterac, dok je njegov trener Bjelica nakon toga dobio crveni karton zbog prigovora sudiji koji su trajali i trajali.

Taj gol u 90. minutu "izbio" je Dinamu ozbiljan novac, pošto su nagrade u Ligi šampiona nikad veće, ali će zbog remija zaraditi 700.000 eura. Da su pobijedili, dobili bi čak 2,1 milion eura.

Takođe, Dinamo je na tabeli "preskočio" i Crvenu zvezdu koja još nije zaradila bonuse ove sezone od rezultata u Ligi šampiona. Takođe, posle dva kola njene šanse za nastavak takmičenja su pale, dok neke predikcije govore da bi Zvezda morala da osvoji najmanje devet bodova da prođe dalje.