Fudbal

Poznati fudbaler sad živi kao beskućnik!

Autor Dragan Šutvić

Bivši paragvajski fudbaler Apolinar Panijagva danas je beskućnik...

Izvor: YouTube/ SNT Paraguay

Nekada je davao golove, bio jedan od najboljih fudbalera u svojoj zemlji, a danas živi kao beskućnik. Za njega možda niste čuli, ali je njegova životna priča ponovo postala viralna na društvenim mrežama - Apolinar Panijagva. Uslikan je kako živi na ulici, malo ko može više da ga prepozna.

Ima 78 godina i nema nikoga, ljudi pokušavaju da pokrenu humanitarnu akciju, da mu pomognu, ali za sada u tome ne uspijevaju. Njegove slike ponovo su na raznim društvenim mrežama i čeka se reakcija.

Bio je jedan od najboljih napadača u istoriji paragvajskog fudbala, igrao je za Milionarios i sa njima postao šampion u Kolumbiji, pa je isto činio i sa Libertadom u Paragvaju. Bio je dio reprezentacije, odigrao je 18 mečeva za nacionalni tim, ni to nije bilo dovoljno da sebi obezbijedi barem pristojan život u penzionerskim danima.

Pojedinci su pokušali da mu pomognu i prethodnih godina.

"Prepoznao sam ga, bio je veliki igrač, žao mi je zbog svega ovoga. Došao sam da mu pomognem, donio sam mu odjeću, ošišao ga. Donio sam mu ćebe, nešto da pojede. Spava na klupi. Uradio sam to iz srca, vidio sam da mu je potrebno. Igrao je u mnogim klubovima, bio je šampion, poznati fudbaler. Treba da mu se pomogne", rekao je jedan čovjek koji mu je pomogao prošle godine, ali se izgleda od tada nije mnogo promijenilo...

Apolinar Panijagva
Izvor: YouTube/SNT Paraguay

Prema izvještajima medija, tokom noći bivši fudbaler odlazi u jednu straćaru u kojoj spava, a njegova djeca ga potpuno ignorišu iako žive u komšiluku. Jedinu pomoć ima od lokalnog frizera koji ga povremeno ošiša i daje mu novac. Osim djece, ignoriše ga i država čije apele nisu čuli navijači i za sada nema nagovještaja da će biti sklonjen sa ulice.