Fudbal

Barselona našla rešenje na golu nakon povrede Ter Štegena

Autor Tijana Jevtić

Barselona našla zamjenu za povrijeđenog golmana Marka Andrea Ter Štegena

Izvor: Leszek Szymanski/PAP

Barselona je u susretu sa Viljarealom (22. septembra) u šestom kolu La Lige ostala bez golmana. Kapiten i iskusni igrač pokidao je tetive u desnom koljenu i prema svemu sudeći Mark Andre ter Štegen još dugo neće moći da pomogne ekipi. Katalonski klub je sada primoran da pronađe zamjenu na golmanskoj liniji - prvi izbor Vojčeh Ščensni. 

U klubu su već Injaki Penja (25), Ander Astralaga (20) i Dijego Kočen (18), ali Barselona želi nešto iskusnijeg čuvara mreže. Kako se najavljuje prva zamjena mogao bi da bude Vojčeh Ščensni. Poljski fudbaler je slobodan igrač posle rastanka sa Juventusom i ovih dana bi trebalo da bude podrvgnut ljekarski pregledima u Barseloni. Kataloncima sada još ostaju pregovori sa bivšim klubom golmana, s obzirom na to da je Juventus Poljaku isplatio 2,5 miliona eura za otpuštanje i još dva miliona u slučaju da ne pronađe klub u toku godine. Samim tim, Barselona će biti u obavezi da isplati otplatu u iznosu koji je Ščesni dobio. 

Na kraju, ovogodišnja plata Poljaka bi mogla da iznosi 7,5 miliona eura - odnosno 2,5 za izlazni paket i dodatnih dva miliona od Juventusa i tri miliona eura kao platu koju će dobiti od Barselone

Ipak, Barselona je možda pronašla rešenje, ali činjenica je da Ščensni zbog papiroloških problema, odnosno kasne prijave neće moći da stane na gol protiv Crvene zvezde 6. novembra u 21 sat u četvrom kolu Lige šampiona. Dakle, tim iz Katalonije će morati da odabere jednog od trojice ne tako sjajnih golmana kad bude dolazila na "Marakanu".