Fudbal

JOVETIĆ BI MOGAO DA SE VRATI U OLIMPIJAKOS?

Autor Balša Janković

Jo-Jo je prošle godine stigao u Pirej i svaki put kada je igrao doprinio je uspjesima Olimpijakosa - na kupno 34 nastupa postigao je osam golova, a imao je i četiri asistencije.

STEVAN JOVETIC fudbaler Olimpijakosa Pirej na utakmici UEFA Lige Evropa protiv TSC Backa Topola na stadionu TSC arena, Backa Topola 05.10.2023. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, TSC Backa Topola, UEFA Liga Evropa, Olimpijakos Pirej
Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Olimpijakosu je tokom prethodne sezone pomogao da osvoji prvi evropski trofej, nakon toga se prijateljski rastao sa klubom iz Pireja, ali čini se da priča Stevana Jovetića i grčkog velikana još nije gotova.

Makar tako tvrdi nekoliko grčkih medija, koji pišu da Olimpijakos razmišlja da samo dva mjeseca nakon rastanka ponovo angažuje kapitena Crne Gore, koji dalje nema klub

"Crveno-bjeli" su nakon tri pobjede na startu grčkog šampionata vezali dva kola bez trijumfa (remi i poraz), a to je dovoljno da se već uključe alarmi na "Karaiskakisu" i da se traže pojačanja u napadu.

Kako je objavio portal "SDNA", a prenijeli i mnogi ostali, među fudbalerima o kojima se razmatra je upravo Jovetić, pošto je i dalje slobodan igrač.

Jo-Jo je prošle godine stigao u Pirej i svaki put kada je igrao doprinio je uspjesima Olimpijakosa - na kupno 34 nastupa postigao je osam golova, a imao je i četiri asistencije.

Izgleda da bez obzira na ljetošnji rastanak to u atinskoj luci nisu zaboravili, pa povratak crnogorskog kapitena i ne izgleda toliko nelogično.

Jovetić je tokom ljeta povezivan sa klubovima iz Sadijske Arabije, Kuvajta, kiparskom Omonijom, kao i Makabi Haifom, ali do realizacije nekog od transfera nije došlo.

U međuvremenu, jedan od naših najboljih fudbalera svih vremena period bez kluba proveo je na treninzima Budućnosti.