Fudbal

Jedan od najboljih fudbalera svijeta teško povrijeđen: Kraj sezone, neće moći da igra!

Autor Milutin Vujičić

Rodri je završio sezonu zbog povrede koljena, prenosi španska "Marka".

Izvor: Profimedia

Najbolji fudbaler Mančester sitija Rodri je završio sezonu zbog teške povrede na meču protiv Arsenala. Kako javlja španska "Marka", Rodriju su stradali prednji ukršteni ligamenti koljena, što je jedna od najtežih povreda u sportu i zbog toga bi mogao da pauzira oko devet mjeseci, zbog čega je malo izvjesno da će uopšte igrati ove takmičarske godine.

Rodri je inače jedan od glavnih kandidata za "Zlatnu loptu" zbog fantastičnih igara za Mančester siti i reprezentaciju Španije prethodne sezone, a jasno je da će njegovo odsustvo biti ogroman udarac za "građane". Sa njim na terenu, Siti gotovo da ne zna za poraz, a kolika je razlika kada ga nema - najbolje se vidjelo baš na meču protiv Arsenala. Odmah po izlasku sa terena, Arsenal je dao dva gola Sitiju, a na kraju je Gvardiolin tim uspio da izbjegne poraz (2:2).

Ipak, užasne vijesti po njih stigle su samo dan kasnije, a svakako se još u Sitiju nadaju da su ljekari pogriješili u prognozama i da ćemo Rodrija uskoro vidjeti na terenu. U suprotnom, Rodri će što prije biti operisan, najvjerovatnije u Madridu, posle čega ga čeka dug i mukotrpan put ka oporavku.