Fudbal

Užasna povreda golmana Barselone: Nema ko da stane na gol protiv Zvezde u Ligi šampiona!

Na samom kraju poluvremena povrijedio se Ter Štegen i sada je pitanje kada će nazad na teren.

Izvor: X/@FabrizioRomano/Printscreen

Loše vijesti za Barselonu! Tim Ćavija Ernandeza je pregazio Viljareal na gostovanju 5:1, ali je na samom kraju prvog poluvremena ekipa ostala bez golmana! Mark Andre Ter Štegen se povrijedio i Injaki Penja je morao da ga zamijeni. Nijemac je oštetio jednu od tetiva u desnom koljenu, upravo onom koljenu koje je ranije operisao. 

Morao je da bude iznesen sa terena i videlo se da je u užasnim bolovima, tako da dolazak na "Marakanu" na meč Lige šampiona 6. novembra ne dolazi u obzir. Neće skoro na teren Ter Štegen, mogao bi da odsustvuje i do kraja sezone što ostavlja Barsu u ogromnom problemu. 

Za sada je na golu Barselone Ter Štegena zamenio Injaki Penja, dugogodišnji rezervni golman Katalonaca. Bivši omladinski reprezentativac Španije ponikao je u Alikanteu i Viljarealu, zatim je otišao u Barselonu sa 13 godina. Poslije nekoliko sezona u B timu 2022. je priključen prvoj ekipi i do sada je branio na 23 meča. Ta sada bi njegova rezerva trebalo da bude Ander Astralaga iz omladinskog tima, a problem je i što je talentovani Amerikanac Dijego Kočen povrijeđen, pa se onda otvara pitanje ko će braniti za B tim.

Pominju se slobodni agenti poput Kejlora Navasa, Edgara Badije, Lorisa Karijusa, Đordija Masipa i Tomasa Vaclika kao moguća rješenje na golu, ali iako su slobodni agenti oni ne mogu da se registruju za Ligu šampiona. Ako dođu moći će da brane u Primeri, ali na meču sa Crvenom zvezdom teško da će iko osim Injakija Penje biti opcija na golu. A uz sve to nije Ter Štegen jedini povrijeđen, nedavno se povrijedio i Dani Olmo.