Fudbal

Kristijano Ronaldo ima novog trenera - Stefano Pioli stiže u Arabiju!

Autor Dragan Šutvić

Stefano Pioli novi je trener Al Nasra.

Izvor: Profimedia

Al Nasr, koji u svom taboru ima Kristijana Ronalda, nije dobro ušao u novu sezonu u Saudijskoj Arabiji.

U prva tri kola nove sezone prošlosezonski vicešampion je upisao jednu pobjedu i dva remija, uprkos sjajnom učinku legendarnog Portugalca, koji je u prvih 270 minuta postigao dva gola i imao jednu asistenciju.

Klupski učinak nije zadovoljio klupske čelnike koji su se zahvalili na saradnji dosadašnjem treneru Luisu Kastru, a na njegovo mjesto imenovan je Stefano Pioli, koji se tokom ljeta dovodio u vezu sa Al Itihadom!

Sa krajem prošle sezone, završena je Piolijeva misija u Milanu, tokom koje je uspio da osvoji i Skudeto, 2022. godine, te bio u polufinalu Lige šampiona godinu dana kasnije.

Ipak, prošle sezone je predvodeći rosonere kasnio 19 bodova za prvakom i vječitim rivalom Interom, poslije čega je napustio klupu, a angažman u Al Narsu biće mu prvi van granica Apeninskog poluostrva.

Trenersku karijeru počeo je radeći u juniorskom pogonu Bolonje i Kjeva, a potom je vodio, redom, Salernitanu, Modenu, Parmu, Groseto, Pjaćencu, Sasuolo, Kjevo, Palermo, Bolonju, Lacio, Inter, Fiorentinu i Milan.