Fudbal

Evrogol i blickrig Juvea: Juventus gazi u Ligi šampiona, ovaj gol morate da vidite!

Autor Nikola Lalović

Kenan Jildiz je dao prelijep gol, prvi u ovoj sezoni Lige šampiona!

Izvor: x.com/aziz_zgigi

Kakav blickrig Juventusa! Nije previše dobro djelovao tim Tijaga Mote na startu Lige šampiona u meču sa PSV-om na svom terenu, a onda su u šest minuta dali dva gola! Prvo je mladi Turčin Kenan Jildiz dao evrogol za 1:0 u 21. minutu, a potom je Veston Mekeni iskoristio asistenciju Dušana Vlahovića i povisio na 2:0. 

Jildiz je u 21. minutu dobio loptu na ivici kaznenog prostora sa lijeve strane, onda je jednim driblingom malo ušao ka sredini i "zavrnuo" loptu ka golu čuvara mreže "filipsovaca" Dromela. Lopta nije mogla biti bolja, poslao je ofanzivac "stare dame" pravo uz stativu gola i ona se odbila u mrežu za 1:0. Pogledajte ovu majstoriju: 

Taman je ponovo počela igra, a onda je Argentinac Niko Gonzales sjajnim potezom izbacio svog igrača. Prebacio ga je i pretrčao, a onda je poslao loptu ka Dušanu Vlahoviću u centru šesnaesterca. Bio je dovoljno snažan srpski napadača da izdrži defanzivca rivala na leđima i proturi loptu ka Vestonu Mekeniju. Američki defanzivni vezista koji će kod Tijaga Mote sigurno imati ofanzivniju ulogu našao se sam ispred gola i zakucao je loptu u mrežu za 2:0.