Fudbal

"Navijaću za Benfiku protiv Zvezde!" Lazar Marković nema dilemu pred meč Lige šampiona!

Autor Tijana Jevtić

Lazar Marković je u intervjuu za portugalski portal rekao da će u meču Crvene zvezde i Benfike navijati za svoj bivši klub.

Izvor: MN Press

Lazar Marković je uoči susreta Crvene zvezde i Benfike u prvom kolu Lige šampiona dao intervju portugalskom portalu "Zerozero". Nekadašnji reprezentativac Srbije imao je zanimljivu izjavu, a ona se naravno odnosila na njegova dva bivša kluba - Partizan i Benfiku. 

Čačanin je dres Benfike nosio u sezoni 2013/14 i za taj kratak period u portugalskom klubu zabilježio je mnogo lijepih uspomena. Tako je u razgovoru o predstojećem susretu Zvezde i Orlova prednost dao bišem timu. "Ja sam navijač Partizana, ali dobro je za srpski fudbal to što Crvena zvezda igra Ligu šampiona. Iako su naš najveći rival, ja im želim sreću u Evropi, ali utakmicu ću gledati samo zbog Benfike, koja je takođe moj klub. Ne zbog Crvene zvezde", kroz osmijeh je rekao Marković.

Ipak, da je Partizan na mestu crveno-bijelih izbor bi bio težak. "Da, moglo bi se tako reći", rekao je Marković i nastavio: "Ne mogu da kažem da u potpunosti navijam za Benfiku jer igra protiv srpskog kluba, ali navijam za Benfiku jer je to moj bivši klub i zato što imam jaku vezu sa njim. Nažalost, neću moći da dođem na utakmicu jer sam u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali pokušaću da gledam prenos", istakao je bivši igrač Partizana. 

Marković trenutno igra u Banijasu iz Abu Dabija, a u svojoj bogatoj karijeri branio je još i boje Liverpula, Fenerbahčea, Sporting Lisabona, Hal Sitija, Anderhelta, Fulama, Gazijantepa i Trabzonspora.