Fudbal

Portugalac će navijati za Zvezdu: "Poznato je da su na Marakani najbolji navijači na svijetu"

Autor Tijana Jevtić

Bivši igrač Zvezde Ugo Vijeira će biti na stadionu u četvrtak i navijaće za crveno-bijele.

Izvor: MN Press

U susret početku Lige šampiona i meču Crvene zvezde i Benfike oglasio se i bivši igrač ovih klubova Ugo Vijeira. Portugalac je potvrdio da nijednoj gostujućoj ekipi neće biti lako na Marakani i da će se u četvrtak 19. septembra (18.45) naći na stadionu i podržaće crveno-bijele. 

Iskusni golgeter Ugo Vijeira nosio je dres i Crvene zvezde i Benfike, s obzirom na iskustvo koje ima iznio je očekivanja o predstojećem susretu. "Crvena zvezda i Benfika su dva velika kluba u mojoj karijeri i veoma sam ponosan što sam nosio dresove dva pomenuta tima. Očekujem jednu sjajnu utakmicu, s obzirom na to da timovi igraju slično može se očekivati dosta prilika za gol na obje strane", započeo je Vijeira i nastavio: "Gledao sam utakmice Zvezde ove sezone i zaista djeluju vrlo kvalitetno. Sviđa mi se što je ekipa veoma borbena i ne prima mnogo golova. Ukoliko defanzivno budu na visini zadatka, fudbaleri Crvene zvezde mogu doći do pozitivnog rezultata protiv portugalskog tima", rekao je Vijeira. 

Portugalski napadač će se naći na stationu u četvrtak uveče i otkrio je koga će podržati. "Biću na stadionu u četvrtak i navijati za Crvenu zvezdu. Nema sumnje da će atmosfera biti odlična, poznato je da su na Marakani najbolji navijači na svijetu. Upravo zbog toga smatram da će Benfika imati još teži zadatak, jer ne vjerujem da su se mnogo puta susretali sa ovakvom atmosferom", izjavio je Vijeira

Novi format takmičenja u Ligi šampiona je pred fudbalerima Crvene zvezde. "Zbog novog formata takmičenja biće još teže svim ekipama da se plasiraju u nokaut fazu. Ipak, Zvezda može do osmine finala. Gostovati na Marakani je veoma teško, te će svim timovima koji dolaze u Beograd biti teško da savladaju crveno-bijele", zaključio je Vijeira.