Fudbal

Iz Sitija najavio revoluciju, prijeti štrajkom: Nije sve u novcu, ne možemo više ovako!

Autor Tijana Jevtić

Rodri je na konferenciji za medije apelovao da se smanji broj utakmica ili će igrači svoja prava izraziti kroz štrajk.

Izvor: YouTube/TNT Sports

Igrač Mančester sitija Rodri na konferenciji za medije javno je progovorio o pretrpanom rasporedu utakmica koji imaju profesionalni fudbaleri. Španski reprezentativac nije isključio ni mogućnost štrajka u budućnosti. 

Uoči početka Lige šampiona pokrenule su se razne teme počev od novog sistema takmičenja pa sve do broja utakmica. Konkretno, o prenatrpanom kalendaru govorio je igrač Mančester sitija. Vezista Rodri bio je jasan kada je u pitanju kalendar koji u sezoni pred nama očekuje fubalere. "Iz mog iskustva mogu reći da 60 ili 70 utakmica nije optimalno za igrača u jednoj sezoni. Između 40 i 50 je broj utakmica u kojima igrač može odigrati na najvišem nivou. Nakon toga padate jer je nemoguće zadržati isti fizički nivo", rekao je španski reprezentativac.  

Rodri nije jedini koji je govorio o ovoj temi, nedvno je i njegov saigrač Manuel Akandži podijelio vijest da razmišja o penziji zbog prevelikog broja utakmica. Zbog toga reprezentativac Španije naglašava: "Ove godine možda ćemo odigrati 70, možda 80 utakmica. Po mom skromnom mišljenju, to je previše". Fudbal je između ostalog postao marketing i sa titulom prve najvažnije sporedne stvari na svijetu pravda preveliki broj utakmica. "Nije sve u novcu ili reklamiranju. Ima nešto i u kvalitetu prikazanog na terenu. Po mom mišljenju, igram bolje kad nisam umoran. Ako ljudi žele da vide bolji fudbal, onda nam je potreban odmor", rekao je Rodri. 

Na pomolu je štrajk?

Igrači nemaju mnogo izbora, osim ranijeg odlaska u penziju ostaje im druga opcija - strajk. Kada je u pitanju obustava rada, odnosno igranja Rodri je bio jasan: "Da, mislim da smo blizu toga. To je generalno mišljenje igrača i ako se ovako nastavi, nećemo imati drugih opcija. To je nešto što nas stvarno zabrinjava. Mi smo momci koji pate", zaključio je Rodri.