Fudbal

Skandal pred početak Lige šampiona: Dinamu iz Zagreba zabranjen trening na čuvenom stadionu!

Autor Dušan Ninković

Hrvatski klub bez treninga u Minhenu, Dinamo je pripreme morao da obavi kod kuće.

Izvor: Marko Lukunic / Xinhua News / Profimedia

Fudbaleri zagrebačkog Dinama otputovali su u Minhen, gdje treba da odigraju prvo kolo u novom formatu Lige šampiona, a tamo ih je zateklo neprijatno iznenađenje. Iako su pravila elitnog klupskog takmičenja da gostujući tim ima trening dan pred utakmicu, u vrijeme njenog odigravanja, igrači hrvatskog kluba nisu mogli na "Alijanc arenu". Razlog za to je trava.

Još od vremena Evropskog prvenstva koje se prije više od dva mjeseca odigralo u Njemačkoj, teren Bajernovog stadiona nije u idealnom stanju. Travnata podloga ima rupa i prilično je neravna za nivo fudbala koji na njoj treba da se igra, pa je Bajern donio šokantnu odluku - Dinamo je mogao da izađe na teren, prošeta po njemu i fotografiše se, ali ne i da obavi trening.

To je bila poslednja u nizu mjera kako bi se podloga koliko-toliko sačuvala pred meč koji je na programu u prvoj rundi Lige šampiona. Do sada su Njemci probali gotovo sve što je u njihovoj moći. Nakon Evropskog prvenstva dva puta su mijenjali travnatu podlogu na stadionu, ali im na ruku nisu išle visoke temperature zbog kojih se trava nije primila.

Odučeno je da će se njen kvalitet dodatno pogoršati ako Dinamo odradi trening na centralnom terenu, pa je Zagrepčanima poručeno da treniraju pre nego što doputuju. Tako je višegodišnji šampion Hrvatske odradio trening u svom gradu, a zatim tek uveče stigao u Minhen - gdje će u utorak (21:00) imati ulogu autsajdera.