Fudbal

Šok u Seriji A, novi lider na tabeli: Zaboravite Juve, Inter i Milan, veterani dolaze na vrh!

Autor Nikola Lalović

Udineze je novi lider Serije A!

Izvor: Serena Campanini / Zuma Press / Profimedia

Imamo novog lidera u Seriji A! Juventus, Inter, Milan? Ne, Udineze je uspio da preokrene protiv Parme, pobjedi 3:2 u dramatičnom meču i sa deset bodova iz četiri meča ekipa iz Udina je prva na tabeli! 

Ekipa puna veterana koja i dalje čeka da im se vrate najveće zvijezde Aleksis Sančez i Đerar Delofeu uspjela je još jednom da pobijedi i to u meču u kome su posle 43 minuta gubili sa 2:0. prvo je Del Prato pogodio u drugom minutu za domaćina, a onda je Boni dao gol za 2:0 dva mintua pred poluvrijeme. Na startu drugog poluvremena Luka je smanjio na 2:1, a zatim se na terenu pojavio Florijan Tovan. U 68. mintuu je pogodio za izjednačenje, zatim je Keita dobio crveni karton u timu Parme da bi u 77. minutu pogodio Tovan za konačnih 3:2!

Udineze je ove sezone vratio Aleksisa Sančeza, nekadašnjeg fudbalera Arsenala, Barselone iMančester junajteda i Intera koji se prvo probio upravo u dresu tima iz Udina. Tu je i kapiten Florijan Tovan, 31-godišnji bivši fudbaler Francuske koji je nastupao za Lil, Olimpik Marsej, i Nukasl. Tu je i bivši štoper Votforda i Genka i reprezentativac Belgije Kristijan Kabasele, nekadašnji golman Intera, Sampdorije i Torina Danijele Padeli kao i nekadašnji fudbaler Barselone i Evertona Đerar Delofeu.