Fudbal

Fudbaler u teškom stanju: Pao sa balkona u Dubaiju, primljen na intenzivnu njegu

Autor Dušan Ninković

Reprezentativac Saudijske Arabije Fahad Al Muvalad u teškom stanju nakon povrede.

Izvor: MONDO/Nebojša Petrović

Reprezentativac Saudijske Arabije, fudbaler Fahad Al Muvalad (31) nalazi se na odeljenju intenzivne njege u bolnici u Dubaiju, nakon što je pao sa balkona! Igračev klub Al Šabab saopštio je da se nesreća dogodila u četvrtak  i u stanu čiji je vlasnik fudbaler.

Lokalna policija potvrdila je da je Al-Muvalad "pao sa balkona svog stana na drugom spratu". U saopštenju se dodaje da su "istrage u toku, a o rezultatima ovih istraga nadležni organi će biti obaviješteni kada budu završene". Za sada nije jasno kakve povrede ima krilni napadač koji je godinama igrao za jedan od najvećih klubova u Saudijskoj Arabiji, ali je jasno da ga u bliskoj budućnosti nećemo videti na terenu.

Fahad je ponikao u redovima Al Itihada, čiju je omladinsku školu prošao tokom više od decenije. Debitovao je za prvi tim još davne 2011. godine, a sve do 2022. godine bio je deo tog kluba. Kratko je bio na pozajmici u španskom Levanteu 2018. godine, ali nije uspeo da se nametne i ubrzo se vratio u Saudijsku Arabiju.

Poslednje dvije godine pod ugovorom je sa ekipom Al Šabab, a od 2012. godine je reprezentativac Saudijske Arabije. Do sada je odigrao 78 mečeva i postigao 17 golova za nacionalni tim. svoju zemlju predstavljao je i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, odnosno dva Azijska prvenstva - 2015. i 2019. godine. Tokom igranja za Al Itihad imao je jednogodišnju suspenziju zbog dopinga.