Fudbal

"Pa budi anđeo osvete": Koreografija Delija o Bori Đorđeviću (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Navijači Crvene zvezde dirljvo su se oprostili od Bore Đorđevića

Izvor: Tv Arena Sport/Screenshot

Navijači Crvene zvezde oprostili su se od Bore Đorđevića, frontmena kultne rok-grupe "Riblja Čorba" i velikog navijača Zvezde. Uoči meča protiv Napretka, oni su razvili koreografiju sa njegovim likom.

Na tribini na koju je dolazio da navija za Zvezdu, uz pjesmu "Pogledaj dom svoj anđele", Delije i klub su se oprostili od Đorđevića. Uz njegov lik, istaknuta je njegova velika tetovaža srpskog grba, uz ispisane riječi njegovog najvećeg dijela: "Pa budi anđeo osvete, neka na svojoj koži osete".

Bora Đorđević preminuo je u Ljubljani 4. septembra u jutarnjim satima, izgubivši bitku sa teškom upalom pluća. Klub se oglasio nakon vijesti o njegovoj smrti: "Bora je poslednje dane života proveo u bolnici u Ljubljani zbog jake upale pluća, kao i pogoršanja sa hroničnom, opstruktivnom bolešću pluća. Ovog jutra, stigla je tužna vijest, koja glasi da nas je Bora napustio. Ipak, nikada njegovi hitovi neće biti zaboravljeni, a veza sa Crvenom zvezdom biće vječno utkana u zidine Marakane. Brojne Zvezdine pjesme kojih je autor će nastaviti sa istim ponosom da se pjevaju na našoj Marakani. Pjevaćemo punog srca 'Ponosan budi', 'Život', 'Pobjeda', 'Mihajlo gdje si ti'. I ne samo njih, već čitav album 'Pjesme sa sjevera'".


Pogledajte kako su se navijači Zvezde oprostili od njega:

Pogledajte kako su se navijači Zvezde oprostili od njega: