Fudbal

Kakav gest trenera Hajduka! Nakon pobjede protiv Dinama kupio igračima 30 ajfon telefona

Autor Nebojša Šatara

Italijanski trener poslije pobjede protiv Dinamo Zagreba pokazao veliku privrženost igračima Hajduka iz Splita.

Izvor: YouTube/CRO sport

Trener Hajduka iz Splita Đenaro Gatuzo najavio je da će da kupi svojim fudbalerima nove ajfon uređaje zbog pobjede protiv Dinamo Zagreba.

"Igračima je, naime, najavio kupnju novih ajfon uređaja kao njegov poklon nakon pobjede u derbiju. Nije uobičajeno da trener igrače daruje nakon pobjeda, ali Gatuzo je poseban u puno detalja. Ponekad iznenadi sastavom, ponekad ne dobije utakmicu koju bi trebao, ali ima karakter. Tako je nakon Dinama odlučio da igrače nagradi za veliki uspjeh koji je s njima emotivno proslavio. Kakav Mister!", objavila je "Slobodna dalmacija".

"Trener Hajduka Đenaro Gatuzo poznat je kao nekad veliki ratnik na terenu, a danas kao vrlo strog trener. No, pokazao je da mu i nisu na pameti samo treninzi i utakmice", piše Večernji list, uz objašnjenje da je igračima kupio 30 iPhone uređaja.

"Niko iznad Gatuza nije dobio ajfon, ali ko zna, možda je Gatuzo na taj način kupio sebi još vremena i na klupi Hajduka s obzirom da mu, bez obzira na ovu pobjedu, ostanak u klubu svejedno visi", takođe navodi isti portal.

Bio bih go*no i mali čovjek kad bih otišao

Izvor: MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia

U posrnulom velikanu iz Splita, kao i obično, konstantno ima turbulencija, pa je klub prije nekoliko dana napustio Nikola Kalinić, tokom ljeta je otišao i bombastično dovedeni veteran Ivan Perišić, a Gatuzo je trijumf na stadionu Maksimir posvetio upravo Kaliniću.
Hajduk je poslije trijumfa protiv Dinama prvi na tabeli hrvatske lige.

"Iza sebe imam 400 utakmica kao trener velikih klubova, imam iskustva i osjetio sam da su mi ovi igrači dali srce i ruku i ja ne smijem da ih razočaram. I neću ih razočarati. Zato neću otići. Bio bih govno i mali čovjek kad bih sad napustio ove igrače. Kad to ne bih osjetio, šetao bih svoje pse u Marbelji", rekao je Italijan poslije utakmice.

Đenaro Gatuzo preuzeo je Hajduk u junu.