Fudbal

Jezero i Budućnost zatvoriće 7. kolo 1. Crnogorske fudbalske lige

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Podgoričani su u prošlom kolu, posljednjem uoči pauze zbog obaveza reprezentacija, remizirali kod kući protiv Otranta, sjutra žele da se vrate pobjedama

Izvor: MONDO/Anastasija Đonović

Jezero i Budućnost zatvoriće 7. kolo Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige, okršajem u Bijelom Polju sjutra u 20 sati.

Kasni termin meča nije dobro "sjeo" Podgoričanima, pa se na zvaničnom sajtu kluba navodi:

"Gradski stadion u Bijelom Polju je očekivan izbor, jer će Plavljani aktuelnu sezonu upravo tu igrati kao domaćini pored Berana, ali je malo nerezonsko vrijeme odigravanja utakmice - 20.00 sati!? A u sred ljeta, po najvećim mogućim temperaturama, protiv Arsenala u Tivtu smo igrali u 17.15 sati...".

Podgoričani su u prošlom kolu, posljednjem uoči pauze zbog obaveza reprezentacija, remizirali kod kući protiv Otranta, sjutra žele da se vrate pobjedama:

„Znaju se naša očekivanja, bez obzira na mjesto, protivnika ili vrijeme. Želimo da osvojimo nova tri boda, a kakvu ćemo strategiju primjeniti, na koji ćemo način igrati i koji model primjeniti - to je nešto što ćemo da ostavimo unutar tima“, rekao je šef stručnog štaba Ivan Brnović za sajt kluba, pišu Vijesti.

Brnović je prošle sezone, prije nego što je preuzeo Budućnost, ostavio Plavaljane u evro-zoni i završnici Kupa. Izuzetno respektuje svoj bivši klub:

„Jezero je praktično nova ekipa u odnosu na prošlu sezonu, ali zaslužuje poštovanje jer polako dolazi na rezultatski zadovoljavajući nivo uprkos nešto lošijem startu. Neće biti lako, domaćin će biti motivisan, igra agresivno, ima čvrstinu u defanzivi, opasan je iz tranzicije, fizički spreman... Zbog svega toga zaslužuje respekt, ali kao trener upotpunosti vjerujem u svoj tim“.

Budućnost se u posljednje vrijeme često muči s Jezerom, ali zato "voli" stadion u Bijelom Polju, gdje protiv Jedinstva niže pobjede...

„Nadamo se dobrom terenu, možda bude i najbolji na kojem ćemo igrati ove sezone. Naša prednost je naše iskustvo i naš kvalitet, a do izražaja može doći i iskustvo u odigravnju sličnih utakmica", zaključio je Brnović.