Fudbal

Golgeter iz Serije A je beskućnik, sad spava u Fijat Pandi: Lacio mu dao milione, a onda je probao kokain!

Autor Nikola Lalović

Za Tota Skilaćija svi znaju, a njegov rođak Mauricio nije imao tako lijepu životnu priču. Povrede i droga uništili su mu život!

Izvor: Youtube/ Antonio Turco/Printscreen

Toto Skilaći bio je heroj Italije, igrač koji je iz sjenke uspio da 1990. godine na prvenstvu svijeta postigne šest golova i dogura Italijane do polufinala. Bio je najbolji strijelac turnir i to je najavilo veliku karijeru u Juventusu i Interu gdje je osvojio dva Kupa UEFA, a malo ko zna da ima i manje poznatog rođaka koji je bio fudbaler. 

Mauricio Skilaći je takođe dogurao do Serije A, igrao je za Palermo, Rimini, Lacio, Mesinu i Juve Stabiju kao napadač, kao i za Likatu u nižim rangovima. Ipak, prošao je mnogo gore od svog slavnog rođaka i nakon karijere je završio na ulici gdje se nalazi i sada! Iako je bio veliki talenat, za Palermo je debitovao sa 17 godina nije život prošao onako kako se očekivalo.

Sada ima 62 godine i jedva preživljava, a vratio se na Siciliju i u Palermu sada prosi na ulici. Malo ko ga prepoznaje, ali su neki navijači uspjeli da naprave akciju da mu prikupljaju pomoć. Jer ako se Mauricio Skilaći uskoro ne skloni sa ulice, neće još dugo poživjeti nažalost...

ZEMAN GA OTKRIO, SAD ŽIVI U FIJAT PANDI!

Izvor: MN Press

"Dopustiću drugima da ovo kažu, onima koji su me poznavali u fudbalu, nisam drzak", rekao je Mauricio kada su ga pitali da li je zaista bio veći talenat od svog rođaka Salvatorea poznatog kako Toto. A istakao je da fudbal više i ne gleda: "Toliko mi je dao, ali mi je oduzeo još više. Zato fudbal više uopšte i ne gledam, radikalno sam se odvojio od svega!"

Mauricija Skilaćija je kao igrača otkrio nekadašnji trener Crvene zvezde Zdenjek Zeman, koji ga je doveo u Likatu odakle se probio. Igrao je odmah iza špica, davao golove, ali bio i kreativan, a kada je potpisao za Lacio i dobio šestocifreni ugovor krenuli su problemi. Ljekari mu nisu dobro izliječili povredu tetive, a kada je karijera zbog toga krenula nizbrdo okrenuo se drogama!

"Svi kažu da sam bio jači i bolji od Tota,. Možda, ali sigurno nisam imao sreće kao on", rekao je Skilaći koji sada kao beskućnik spava u "Fijat Pandi" i prosi na ulici. Kada su krenuli problemi sa drogom napustila ga je porodica, žena i djeca, a i sada se sjeća nekoliko srećnih godina u karijeri sa setom. 

"Najbolje sam živio sa Zemanom, tada sam davao golove stalno. Onda je došao Lacio, živio sam u luksuzu, promijenio sam 38 automobila, igrao sam na stadionu iz snova rimskom "Olimpiku". Imao sam ugovor na 500 miliona lira za četiri godine! I potom nešto nije krenulo kako treba. Prvo povrede, pa pozajmica u Mesini, gdje sam igrao sa Totom. Sve novine su pisale o nama, ali se moja karijera završila u Rimu. Povredu mi nisu sanirali kako treba i nisam mogao da igram. Zvali su me "misteriozni fudbaler" i "imaginarni invalid" jer sam uvijek bio u bolnici. A zapravo sam imao pokidanu tetivu. Kada su to primijetilu Mesini karijera mi je bila gotova. Otišao sam u Juve Stabiju, imao sam 33 godine i tada sam se navukao na drogu", istakao je on.