Fudbal

REMI U DRUGOLIGAŠKOM DERBIJU, LOVĆEN U VRHU

Mladost i Lovćen imaju po bod i po utakmicu manje od Rudara, pa je prvo mjesto Pljevljaka samo virtuelno.

Izvor: MONDO/Anja Rašović

Mladost Lob.bet i Rudar igrali su neriješeno 1:1 u derbiju 6. kola Druge crnogorske fudbalske lige. Pljevljaci su poveli već u osmom minutu golom 21-godišnjeg Ognjena Kasalice, samo sedam minuta kasnije izjednačenje domaćinu donio je provjereni golgeter Igor Vukčević.

Pljevljaci su i remijem sačuvali vodeću poziciju na tabeli, pošto su, uz Igalo, jedini tim koji je odigrao svih šest mečeva u dosadašnjih šest rundi.

Mladost ima bod manje od Rudara, ali drugo mjesto sada dijeli sa Lovćenom, koji je na Kampu FSCG bio ubjedljiv protiv Koma - 3:0. Nikola Draganić doveo je Cetinjane u vođstvo u 35. minutu, da bi trijumf u samom finišu meča ubjedljivim učinili kapiten Božidar Bujiša i rezervista Lazar Stanišić.

Mladost i Lovćen, dakle, imaju po bod i po utakmicu manje od Rudara, pa je prvo mjesto Pljevljaka samo virtuelno.

Još jedna utakmica igrana je u 6. kolu, Igalo je u Radanovićima pobijedilo Grbalj sa 2:0 za 4. mjesto na tabeli. Sjajan gol za goste - iz voleja, sa ivice šesnaesterca, postigao je Aldin Adžović, a trijumf je ovjerio Jasmin Muhović.

Utakmica Iskra - Podgorca je odložena zbog obaveza koje je nekoliko fudbalera gostujućeg tima imalo u reprezentativnim selekcijama, dok je u ovom kolu slobodan bio Ibar.

Rezultati

Mladost Lob.bet - Rudar 1:1

Lovćen - Kom 3:0

Grbalj - Igalo 0:2

Iskra - Podgorica (odloženo)

Slobodan je Ibar.

Tabela: Rudar 12, Lovćen (meč manje), Mladost Lob.bet (meč manje) 11, Igalo 10, Podgorica (tri meča manje), Ibar (dva meča manje), Iskra (meč manje) 4, Grbalj (meč manje) 3, Kom (meč manje) 1.