Fudbal

PLJUŠTI JAVNO VRIJEĐANJE FUDBALERA BIH I NJEGOVOG OCA: Mučno je ono što je mladi as napisao za svog tatu

Izvor Kurir

U selekciji BiH je došlo do kurcšlusa između selektora Sergeja Barbareza i fudbalera Anela Ahmedhodžića.

Izvor: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Činjenica je da je Anel Ahmedhodžić jedan od najboljih fudbalera BiH. Zbog sukoba sa selektorom, koji je rekao da se Ahmedhodžić na treninzima nije zalagao koliko treba i činjenice da se našao na udaru navijača, fudbaler Šefild junajteda odlučio je da se privremeno povuče iz reprezentacije.

Mladi defanzivac, rođen u Švedskoj, u Malmeu Anel Ahmedhodžić (25) je za N1 otkrio da je dobio stotine poruka uvredljivog sadržaja, pošto je objavljeno da je napustio kamp reprezentacije zbog povrede koljena. Jedna od osoba koja ga je javno prozvala bio je i njegov otac Mirsad.

"Da nisam želio da igram za reprezentaciju jednostavno bih nazvao selektora i rekao mu da ne dolazim. Otputovao sam u Ajndhoven, odmah po dolasku rekao sam medicinskom osoblju da imam bol i loš osjećaj u koljenima. Rekli su u redu i odveli me na ultrazvuk" piše Ahmedhodžić i nastavlja:

"Ljekarka iz Holandije je na ultrazvuku vidjela malu povredu, a ja sam htio da napravi magnetnu rezonancu da se uvjerim da ništa nije slomljeno. Trenirao sam svaki dan i nikako nisam mogao da sprintam. Na poslednjem treningu tamo sam odradio mali sprint i osjetio da se povreda pogoršala, ali je medicinski tim želio da nastavim da radim ono što je radio. Svakodnevno da sa mnom rade terapijski posao, što nije nimalo pomoglo".

"Smatram da je reći da sam "sposoban za igru" bez odgovarajuće provjere vrlo neozbiljno i amaterski. Medicinski tim je i ranije smatrao da sam "sposoban za igru" kada sam se povrijedio prije utakmice u Luksemburgu i natjerali su me da sprintam prije te utakmice, što je rezultiralo ozbiljnijim povredama."

Ahmedhodžićev otac Mirsad se dan ranije obratio javnosti u BiH, vezano za svog sina.

"Sada o mom “ocu”. Nisam želio da ovo bude javno, niti smatram da treba biti javno, ali došli smo do tačke kada se stvari više ne mogu ignorisati. Ovo je poslednji put da se na ovaj način o ovome ovako oglašavam. Jedino što kao sin bilo ko želi od svog oca je podrška i ponos. Nažalost ja sam toga dobio jako malo.

"Ono što sam dobio većinu vremena bile su manipulacije, laži, prevare i skoro svakodnevno maltretiranje. To je tip muškarca koji pokazuje svoju “moć” nad ženama, ali nikada nije imao m**a da se suprotstavi drugom muškarcu. S majkom imam jako dobar odnos, podržavam je finansijski, tako da kada on kaže da me nije briga za roditelje je čista laž. To nije muškarac. Veoma sam razočaran, ali nisam iznenađen što je došlo do ovoga. Nikada nisam želio da to bude javno, ali kada imaš oca koji te aktivno pokušava kontrolisati, gurnuti prema dojle i oštetiti tvoju reputaciju, morao sam to da učinim."

Potom se Ahmedhodžić obratio navijačima, koji su proteklih dana njegov profil obasipali salvama uvreda i psovki.

"Nekada sam mislio da imamo najbolje navijače, koji nas igrače uvijek podržavaju kada pobjeđujemo, remiziramo ili gubimo. Uvijek glasni i raspevani. Ali, nažalost, nakon prošlog nedelje, ovako napasti moj lični život? Hiljade poruka koje govore sve najgore stvari koje možete zamisliti? Kao što sam rekao, najveći razlog zbog kojeg sam odlučio da igram za BiH je bio naš narod.

Onda je obrazložio svoju odluku da se na neodređeno vrijeme povuče iz reprezentacije BiH.

"Sada više nemam razloga da dolazim i igram. Mnogo toga nije u redu u reprezentaciji, ali nisam mislio da ću stati zbog navijača. Nemam ego, ne mislim da sam Serhio Ramos, ne želim nikakav poseban tretman, cokenim svoj mir u životu i ovo dramsko s***e se događa previše puta, nemam energije i volje da se nastavi s ovom dramom. Najljepše sjećanje, nakon rođenja mog sina, bilo je to što sam prvi put čuo nacionalnu himnu na mojoj prvoj utakmici protiv Sjeverne Irske. Odlučio sam u bliskoj budućnosti da ne nastupam za nacionalni tim. Saigračima i novom stručnom štabu želim sve najbolje" poručio je Ahmedhodžić.