Fudbal

Nekad uzimao titule sa Vidićem, sad može u zatvor: Napravio devetoro djece, majke ga tužile!

Autor Dragan Šutvić

Anderson bi mogao da završi u zatvoru jer duguje alimentacije.

Izvor: HUGO DELGADO/LUSA

Anderson Luis de Abreu Oliviera (36), poznatiji kao Anderson, nekada je nosio dres Mančester junajteda i reprezentacije Brazila, a sada bi zbog dugovanja alimentacije mogao da završi u zatvoru. Reijč je o sumi od 50.000 evra koju nije isplatio.

Kazna za nekadašnjeg igrača Crvenih đavola bi trajala 30 dana i bila bi poluotvorenog tipa - to znači da bi Brazilac preko dana normalno obavljao svoje obaveze, ali bi noći provodio u ćeliji. Engleski mediji, takođe, navode da je do 2015. vezista bio otac četvoro djece, a da ih sada ima devetoro. Anderson je prije svega tri godine bio pod istragom zbog pranja novca. Bio je jedan od osmoro ljudi koje je državni advokat doveo u vezu sa preusmjeravanjem oko 5,5 miliona evra sa državne berze i pranja novca kroz kriptovalute. 

NEKAD FERGIJEV BISER, A SAD SAMO PROBLEMI!

Ovaj tridesetšestogodišnjak je nekada nosio dres Mančester junajteda, u tim je došao 2007. i predstavljen je kao veliki svjetski talenat. Anderson je igrao na poziciji veznog igrača, najveći dio svoje karijere proveo je u engleskom timu i to baš u periodu kada je Nemanja Vidić branio boje Mančestera. Odigrao je 181 utakmicu, postigao devet golova, osvojio je jednu Ligu šampiona sa Crvenim đavolima i četiri puta Premijer ligu

Brazilac je profesionalnu karijeru započeo u Gremio Porto Alergeu u kojem je bio u sezoni 2004/05. naredne dvije godine proveo je u Portu, da bi 2007. potpisao za tim sa Old Traforda. U poslednjoj sezoni u Engleskoj bio je poslat na pozajmicu, pa je 2014. karijeru nastavio u Fiorentini. Potom je od 2015. do 2018. igrao je u domovini za Internacional, a 2017. ponovo je bio na pozajmici, ovog puta u Koritibi. Penzionisao se u Adana Demirsporu u kojoj je bio u sezoni 2018/19.