Fudbal

Pao najveći zlikovac engleskog fudbala! Namještao mečeve, prodavao drogu, prizor iz stana šokirao i policiju

Majkl Boateng je sada iza rešetaka zbog prodavanja droge, namještanja mečeva...

Izvor: Youtube/ Total Media/Printscreen

Nekada je igrao Premijer ligu, a onda je riješio da sve odbaci. Nekadašnji defanzivac Kristal Palasa Majkl Boateng 2014. godine morao je sa samo 22 godine da se povuče iz fudbala jer je osuđen zbog namjetašnja utakmica, ali iz toga očigledno ništa nije naučio. Deset godina kasnije on je opet pred sudom i to zbog droge.

Boateng koji je ponikao u Palasu, u poznatoj fudbalskoj školi iz koje su ponikli igrači poput Vilfreda Zahe, Arona Van Bisake, Tajrika Mičela, Viktora Mozesa,Nejta Klajna, Gereta Sautgejta, Vejna Rautlidža i Hejdena Malinsa, ali je umjesto fudbala birao da veže skandal za skandalom. 

Iako je sve vrijeme ovih deset godina tvrdio da mu je skandal oko namještanja mečeva sa dvojicom kontroverznih biznismena iz Azije podmetnut, sada nema odbranu i mora na sud zbog posjedovanja kristal meta. Do sada je živio od fudbala kao trener, ali sada će biti doživotno suspendovan iz bilo kakve fudbalske aktivnosti. 

BIO VELIKI TALENAT, PA SE UPLEO U KRIMINAL 

Nekadašnji veliki talenat Palasa nije pošao putem Vilfa Zahe sa kojim je trenirao, već je 2014. godine uhvaćen kako sa Čenom Sankaranom i Krišnom Ganeshanom osuđen za namještanje mečeva dok je bio na probi u Birmingemu. Tada je već igrao niže rangove i osuđen je da je uticao na ishode mečeva u nižim rangovima. Njih dvojica su otišla u zatvor na po pet godina, a Boateng se ipak izvukao samo sa suspenzijom. 

Nakon što je nastupao za Kristal Palas, ali i timove poput Bristol Roversa i Njuporta našao je novu karijeru i radio je kao lični trener velikom broju premijerligaških zvijezda. Poznato je da je trenirao Risa Džejmsa, a sada je na sudu priznao da je posedovao narkotik kristal met. Doduše, nije bilo mnogo prostora da ne prizna, pošto mu je policija prema navodima "Sana" u kući našla 16,6 kilograma ove droge. 

ZATVORI GA DOBRO ZNAJU

Majkl Boateng je rođen u Pekamu, sirotinjskom dijelu Londona koji Srbi najbolje znaju iz kultne serije "Mućke". Sada je met nađen u njegovom stanu u Krojdonu, a navodi se da je droga koja je pronađena vrijedna oko 1.500.000 funti i to je jedna od najvećih akcija policije u Britaniji godinama unazad. Nije ovo prvi put da je Boateng dio istorije, pošto je 2013. uhapšen zbog namještanja mečeva, pa je bio prvi fudbaler uhapšen zbog namještanja u Britaniji od šezdesetih.

U Kristal Palasu je tokom karijere proveo nekoliko godina, igrao je za Voking, Karslaton, Bristol Roverse, Tonbridž, Saton, Oksford, Bredford Siti, Mensfild Taun, Njuport i Vajthok.Kasnije mu je na kaznu zbog namještanja mečeva dodata i kazna pošto je pokušao da daje mito i osuđen je na 15 mjeseci zatvora. A zbog droge je hapšen i kada je izašao iz zatvora 2015. godne Sada čeka saslušanja u novembru i oktobru, a "Dejli mejl" je naveo da bi optužnica mogla da se širi pošto se sumnja da je u stanu osim 16,6 kilograma meta pronađena i velika količina drugih narkotika poput MDMA, spida, kokaina...