Fudbal

TRI MINUTA PAKLA, PA SERIJA PROMAŠAJA: CRNA GORA NIJE MOGLA DO PREOKRETA PROTIV VELSA

Autor Balša Janković

Drugi poraz Crne Gore u Ligi nacija

Izvor: MONDO

Drugi poraz Crne Gore u Ligi nacija – nakon neuspjeha na Islandu u petak, naš tim večeras je kraj Bistrice izgubio od Velsa sa 2:1.

Šokantan početak meča za naš tim koji je u prva dva i po minuta primio dva gola.

Već nakon 38 sekundi konfuziju u odbrani Crne Gore kaznio je Kifer Mur i savladao Milana Mijatovića, da bi u trećem minutu sa oko 25 metara Hari Vilson odlično pogodio za 0:2.

Brzo su se naši pribrali i počeli da igraju dobar fudbal.

U osmom minutu sjajno ubacivanje Stefana Mugoše, ali i neprecizan udarac Nikole Krstovića iz zicer pozicije.

Igrao se 14. minut kada je Stevan Jovetić vidio da je golman gostiju Darlou napustio mjesto među stativama i spektakularnim udarcem sa naše polovine pogodio prečku.

Do kraja prvog dijela još dvije opasne situacije pred golom Velšana.

Najprije je Karl Darlou odbranio udarac Stevana Jovetića iz blizine, da bi odbijenu loptu ka golu poslao Driton Camaj, gdje je sa gol linije izbacio Ben Dejvis.

U finišu prvog poluvremena šut Jovetića glavom, jedan igrač Velsa zaustavio je rukom, ali sudija Kabakov nije smatrao da je to dovoljno za jedanaesterac.

Malo je pao ritam u nastavku, a veliku šansu da sve riješi sredinom drugog dijela imao je Kifer Mur, koji je promašio prazan gol nakon dodavanja Bena Dejvisa.

Samo tri minuta kasnije naši su mogli da kazne rivala za veliki promašaj.

Šutirao je Vladimir Jovović sa preko 20 metara, ali je pogodio stativu.

Mreža Velsa zatresla se u 73. minutu. Nikola Krstović izbjegao je ofsajd i sastavio sa golom Dritona Camaja, koji je lako poentirao.

Do kraja su Velšani sačuvali prednost i imaju četiri boda nakon dva kola, dok je Crna Gora na nuli pred oktobarska gostovanja Turskoj i upravo ostrvskoj selekciji.

Možda ce vas zanimati