Fudbal

Legnedarni Italijan u kritičnom stanju! Najbolji strijelac Mundijala 1990. hitno hospitalizovan

Autor Dragan Šutvić

Salvatore "Toto" Skilaći nalazi se u bolnici u Palermu.

Izvor: STUDIO FOTOGRAFICO BUZZI SRL / imago sportfotodienst / Profimedia

Salvatore "Toto" Skilaći, proslavljeni italijanski reprezentativac i najbolji strijelac Mundijala 1990. godine u ovoj zemlji, hitno je hospitalizovan u bolnici u Palermu.

Strijelac šest golova na SP prije 34 godine već neko vrijeme se bori protiv raka debelog crijeva, a prema navodima italijanskih medija, Skilaći je u kritičnom stanju nakon što se bolest, za koju se činilo da je savladana prije godinu dana, ponovo veoma agresivno pojavila.

"Naš voljeni Toto je stabilan i danonoćno ga prati tim ljekara", napisali su rođaci bivšeg napadača Juventusa na svojim društvenim mrežama, nakon što su u posljednjih nekoliko sati kružile glasine da je preminuo.

Porodica je objasnila da su objavili situaciju igrača, veoma omiljenog od strane italijanskih navijača, nakon "uočenih bezbroj poziva iz mnogih novina i loših vijesti koje kruže”, koje su počele da se objavljuju prošle nedjelje.

Osvajač dva Kupa UEFA (sa Juventusom i Interom) primljen je na pulmološko odeljenje Građanske bolnice najvećeg grada na Siciliji.
Još jedan legendarni Italijan Roberto Bađo, sa kojim je Skilaći igrao kako na tom prvenstvu svijeta tako i u Juventusu, uputio je svog nekadašnjem saigraču najljepše želje na svojim društvenim mrežama.

"Forca Toto", napisao je u Bađo u objavi uz nekoliko zajedničkih fotografija na kojima se proslavlja šest golova koje je napadač postigao na Mundijalu na kojem je Italija stigla do bronzane medalje.

Najveći dio igračke karijere Skilaći je prvoveo u Mesini, za koju je u trećeligaškom i drugoligaškom italijanskom rangu odigrao 237 utakmica, postigavši 68 golova. U Seriji A, noseći dres Juventusa i Intera, postigao je 48 golova, dok je posljednje četiri godine karijere proveo u Japanu.

Tamo je nastupao za Džubilo Ivatu, postigavši 65 golova na 93 meča.

U dresu "azura" je tokom 1990. i 1991. godine postigao sedam golova, od čega šest na pomenutom Mundijalu.