Fudbal

NIJE JOŠ ZA BACANJE, A KAMOLI ZA PENZIJU: Legendarni fudbaler napustio Romu

Izvor Kurir

Mats Humels odlučio je pod stare dane da se okuša van granica Njemačke.

Izvor: www.asroma.com

Malo je fudbalera koji su cio život i karijeru proveli u rodnoj zemlji. Jedan od takvih je Mats Humels koji je prije 35 godina rođen u Bergiš Gladbahu, a tokom cijele karijere igrao je za samo dva kluba - Borusiju Dortmund i Bajern.

Izvor: www.asroma.com

Međutim, Mats Humels odlučio je pod stare dane da se okuša van granica Njemačke. Iako su ga milionima mamile gazde klubova iz Saudijske Arabije, poznati defanzivac potražio je novi sportski izazov u Italiji.

Mats Humels potpisao je za Romu kao slobodan igrač, a u klubu je zadužio dres sa brojem 15. Njemački fudbaler je za reprezentaciju odigrao 78 utakmica na kojima je postigao pet golova, bio je član selekcije koja je 2014. godine osvojila Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Izvor: osnapix / Hirnschal / imago sportfotodienst / Profimedia

Novi fudbaler Rome je u karijeri igrao samo za dva kluba, Bajern iz Minhena i Borusiju Dortmund, pet puta je osvojio Bundesligu. Mats Humels odigrao je impresivna 442 meča u Bundesligi za Borusiju i minhenski Bajern, klub u kom je ponikao. Proveo je ukupno 16 sezona igrajući u elitnom rangu njemačkog fudbala. Igrao je i dva finala Lige šampiona za Dortmund i oba izgubio – poraz od Bajerna 2013. i ove godine kad je slavio Real Madrid.

Da podsjetimo, Mats Humels se ovog ljeta rastao sa Borusijom iz Dortmunda pod prilično neprijatnim okolnostima, posle svađe sa trenerom Edinom Terzićem, nakon finala Lige šampiona. Humelsova lijepa pratilja Nikola Kavanis podržala je njegovu želju da karijeru nastavi u Rimu.

Izvor: kolbert-press/Christian Kolbert / imago sportfotodienst / Profimedia


Mats Humels tražio je 6.000.000 miliona eura neto za dvije sezone, na šta je Roma pristala kada je Kris Smoling pristao da ode u Saudijsku Arabiju. Klub iz Rima prilično je loše počeo sezonu u Seriji A. Posle tri odigrana kola, tim trenera Danijelea de Rosija ima tek dva boda.