Fudbal

"Nisu htjeli da igraju za Srbiju zbog Piksija": Rade Bogdanović smatra da su svi razlozi izmišljeni

Autor Mladen Šolak

Bivši reprezentativac Srbije misli da su odsutni reprezentativci Srbije bojkotovali nacionalni tim zbog nezadovoljstva selektorom, Draganom Stojkovićem Piksijem

Izvor: MN Press/RTS/Screenshot

Bivši reprezentativac, a sada fudbalski analitičar Rade Bogdanović komentarisao je veliki broj "otkaza" selektoru Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju. Niz igrača nije mogao da nastupi za nacionalni tim u mečevima Lige nacije protiv Španije u četvrtak (20.45) i Danske u nedelju, na čelu sa nosiocima igre, Aleksandrom Mitrovićem i Sergejem Milinković-Savićem (obojica prijavili povrede), a uz njih je i Dušan Vlahović, koji se nije odazvao zbog privatnih razloga.

"Tumačim do kao vid nezadoljstva selektorom, prema reprezentaciji, mislim da nisu htjeli da dođu da igraju utakmicu. Tako se meni čini prema njihovim obrazloženjima. Veliko je nezadovljstvo. Možda Vlahović neće da igra desnog veznog, kao na prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu", rekao je Bogdanović za "Blic TV".

Rade Bogdanović poznat je i kao veliki kritičar rada Piksija Stojkovića tokom Evropskog prvenstva i posle njega. Zamjerio je selektoru to što se nije obratio javnosti posle neuspjeha u Njemačkoj.

"Meni je bilo nelogično da selektor posle tri i po godine mijenja golmana na prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu, šturo je to bilo obrazloženje. Nažalost, nismo dobili ništa posle Evropskog prvenstva, a mislim da je bilo korektno da se izađe posle Evropskog prvenstva i da se kaže. To posle dolaska, na aerodromu, bilo je bez respekta prema fudbalskoj Srbiji. Ako imate Fudbalski savez, znaju šta je najam sale, zakup mikrofona i pozivnica novinarima da kažu nešto o situaciji. Za mene je odgovor jednostavan".

Nekadašnji napadač Atletiko Madrida zaključio je da je očigledno da Mitrović, Milinković-Savić, Vlahović, a potom i Veljković, Terzić i Maksimović nisu htjeli da igraju, a da nisu u pitanju povrede. "Mislim da ovih šest fudbalera nisu htjeli da dođu da igraju, izmislili su razloge. Čuj, privatni razlog, a igraš protiv prvaka Evrope. Nemojte, molim vas", dodao je Bogdanović.