Fudbal

Zvezda stigla da prijavi najveća pojačanja: Milojević ima 32 igrača za Ligu šampiona!

Autor Dušan Ninković

Tokom osam mečeva Zvezde u Ligi šampiona, trener Milojević će moći da računa i na Krunića, Radonjića i Silasa.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda će u sezoni 2024/25 igrati Ligu šampiona, jer je u dvomeču plej-ofa savladala šampiona Norveške Bode Glimt. Imali su nakon toga crveno-bijeli trku sa vremenom, kako bi sačuvali pojedine važne igrače, ali se i pojačali pred nastupe protiv izuzetno kvalitetnih protivnika. Sve su uspjeli da urade u "pet do 12".

Nakon što je In Bom Hvang prodat u Fejnord, Zvezda je poslednjeg dana prelaznog roka uspjela da angažuje centralnog veznog Radeta Krunića, krilnog napadača Nemanju Radonjića i Silasa - pozajmljeni fudbaler Štutgarta može da igra kao desno krilo ili centralni napadač.

Sva trojica su licencirani za Ligu šampiona i ove jeseni, pa sve do januara, predstavljaće Zvezdu u društvu najboljih. Pogledajte kompletan spisak 32 licencirana fudbalera Zvezde za mečeve protiv najboljih timova na kontinentu:

  • golmani - Marko Ilić, Omri Glazer, Vuk Draškić*, Ivan Guteša;
  • odbrana - Uroš Spajić, Milan Rodić, Naser Điga, Stefan Leković*, Vanja Drkušić, Jong Vu Seol, Ognjen Mimović*;
  • vezni red - Mirko Ivanić, Rade Krunić, Jovan Šljivić*, Gelor Kanga, Aleksandar Katai, Timi Maks Elšnik, Dalsio, Felisio Milson, Luka Ilić, Vladimir Lučić, Nikola Knežević*, Veljko Milosavljević*, Nemanja Radonjić, Jegor Prucev, Lazar Jovanović;
  • napad: Šerif Endijaje, Piter Olajinka, Silas, Bruno Duarte, Uroš Sremčević, Andrija Maksimović.

Zvezdicom su označeni igrači sa B liste, odnosno oni koji su ponikli u klubu. Jedino "iznenađenje" na spisku je Vladimir Lučić koji je i dalje u procesu oporavka od teške povrede i nije poznato kada bi mogao da se vrati na teren. Sa druge strane, na spisku prijavljenih fudbalera nema mladog štopera Andreja Đurića niti iskusnog Miloša Degeneka koji je već duže povrijeđen. Njih dvojica nisu bili licencirani ni za plej-of protiv Bode Glimta.

Podsjećamo, Crvena zvezda ove sezone ima ispred sebe osam mečeva u "grupnoj" fazi Lige šampiona. Zapravo, više nema grupne faze već samo jedna zajednična tabela za svih 36 timova koji učestvuju u takmičenju najboljih evropskih timova. Tako će mečevi Zvezde protiv Benfike, Intera, Monaka, Barselone, Štutgarta, Milana, PSV-a i Jang bojsa određivati da li će se crveno-bijeli plasirati među 24 najbolja tima i nastaviti takmičenje.