Fudbal

Partizanov emotivan oproštaj od Bore Đorđevića: Navijač Zvezde uljepšao himnu crno-bijelih!

Autor Dragan Šutvić

Fudbalski klub Partizan oprostio se od Bore Đorđevića.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Preminuo je Bora Đorđević, jedan od najtalentovanijih muzičara na ovim prostorima. Njegove veze sa sportskim svijetom bile su izuzetno jake - volio je Crvenu zvezdu, navijao za nju i u Bariju, svojevremeno je kao prateći vokal uveličao himnu Partizana koja se već decenijama pjeva na svakom meču crno-bijelih.

Baš zbog toga se od legendarnog frontmena grupe Riblja čorba oprostio i fudbalski klub Partizan. Crno-bijeli su se još jednom zahvalili čuvenom pjevaču na učestvovanju u pjevanju Partizanove himne "Dok Partizan bitke bije", koju je stvorio Kornelije Kovač, a otpjevao Saša Aleks.

"Uskoro će 'vječiti derbi'. Svako nek navija za svoje, a tebi hvala što si uljepšao stihove naše najljepše himne", navodi se u dirljivoj objavi crno-bijelih na društvenim mrežama. Pogledajte objavu Partizana u čast legendarnog rokera:

Podsjećamo, Bora je kasnije isticao da mu je nastup na toj pjesmi "najveća mrlja" u karijeri, kao i da nije znao šta treba da snimi kada je pozvan u studio. "Tek u studiju sam saznao šta radimo, a tada je bilo kasno, nije moglo nazad. Ja sam zvezdaš od malena i to mi je stvarno teško palo. Evo, priznajem da mi je to definitivno najveća mrlja u karijeri", pričao je kasnije Đorđević.