Fudbal

Partizan zaradio pet miliona evra! Sve je gotovo, crno-bijeli se oglasili

FK Partizan potvrdio je odlazak Brazilca Mateuša Saldanje u Ferencvaroš

Izvor: MN Press

Centarfor Mateus Saldanja (25) napustio je redove Partizana i od danas je zvanično igrač Ferencvaroša. Brazilac je u Partizan došao u julu 2023. godine i do sada je postigao 18 golova u nacionalnom prvenstvu i 3 u evropskim takmičenjima. Otišao je u Mađarskui za pet miliona evra.

"Sklopio sam nekoliko prijateljstava i veoma sam zahvalan i srećan zbog cjelokupnog iskustva u Beogradu. Nedostajaće mi sve! Veoma mi je teško da napustim Beograd. Partizan će uvijek biti moja kuća, moje omiljeno mjesto, a omiljeni momenat mi je gol koji sam postigao protiv Crvene zvezde", rekao je on.

I na kraju, poruka za navijače: "Nastavite da podržavate klub, jer je klubu potreban vaš povratak na stadion i pune tribine. A kada imate vremena - dođite i gledajte me u Budimpešti!"

"Saldanja, srećno!", poručio je Partizan napadaču koji je došao u klub iz japanskog Džef junajteda u julu prošle godine za 1,3 miliona evra, a otišao je u Mađarsku za pet miliona. Tamo će igrati grupnu fazu Lige Evrope.  

Saldanja je donio klubu višemilionsku zaradu, ali njegov rastanak sa crno-bijelima nije bio jednostavan. "Glavom" nije bio u ekipi koja je redala evropske utakmice, niti je imao kontinuitet nastupa, niti dobrih igara i sve to bio je jedan od razloga velikih problema ekipe Aleksandra Stanojevića. A, neefikasnost je u ovom trenutku njen osnovni problem, jer nije dala gol u četiri posljednjih pet mečeva, tokom kojih nije ostvarila pobjedu. Evo kako je Saldanja pratio posljednju utakmicu crno-bijelih, remi protiv Vojvodine - iz lože u Humskoj:

Izvor: MN Press