Fudbal

Jaramaz o Željku Obradoviću i minutaži: Ovo je istina, zato nisam igrao

Ognjen Jaramaz je demantovao da je bio u bilo kakvom sukobu sa Željkom Obradovićem u Partizanu.

Izvor: MN Press

Ognjen Jaramaz stigao je u Baskoniju! Poslije Bajerna i Partizana ponovo će igrati Evroligu, a u Španiji će kod Pabla Lasa tražiti mnogo više minuta nego što ih je imao prošle sezone. Izgubio je minutažu u Partizanu, a sada je istakao da mu je dolazak u Španiju najveća tačka karijere. Bilo je nekih glasina o tome da je mjesto u rotaciji izgubio zbog sukoba sa trenerom tima Željkom Obradovićem, što je on odlučno demantovao u Vitoriji. 

"To što je objavljeno nije bila istina. Bio sam povrijeđen mjesec dana, nisam imao probleme sa Željkom. Naš odnos je dobar. Zato nisam igrao, nisam se osjećao dobro fizički. Vitorija je za sada najviša tačka moje karijere. Ogroman izazov i veoma sam srećan što sam ga prihvatio. Nadam se da ću odgovoriti zadatku i pomoći klubu", rekao je Jaramaz.

On je potpisao ugovor na godinu dana, a praktično su crno-bijeli razmijenili igrače sa timom iz Baskije. Vanja Marinković je savjetovao Jaramaza da se preseli u Španiju, a on se vratio u klub u kome je ponikao. Jaramaz takođe ima iskustvo igranja u Španiji pa mu ovo neće biti potpuno nova avantura.

"Razgovarao sam sa Vanjom poslije čega sam se sjajno osjećao povodom kluba i organizacije. Sve što mi je rekao bilo je pozitivno, samo je lijepo pričao o Baskoniji. To mi je bilo mnogo značajno. Igrao sam za Burgos u ACB ligi i znam da je ovo najbolje takmičenje u Evropi, prvo posle NBA lige", rekao je srpski plejmejker. 

Vidjećemo kako će Pablo Laso koristiti Jaramaza, a upravo je šansa da radi sa jednim od najboljih trenera u Evropi bila presudna da baš Baskoniju izabere za svoj novi dom. "Mogu da igram kao plejmejker ili kao bek. Da branim, asistiram ili šutiram. Trudiću se da uradim dobar posao individualno da bih pomogao timu. U teoriji trojica plejmejkera omogućavaju razne kombinacije. Nadam se da ću donijeti kreativnost u napad kako bismo pobjeđivali. Prvi utisci su fantastični. Ovo je sjajna šansa za mene da rastem. Ne poričem da volim Partizan, ali ovo je sada neka druga situacija. Imam priliku da radim sa Pablom Lasom i nadam se da da ću napredovati“, zaključio je Jaramaz.