Fudbal

Partizan prodao stranca, milioni napunili kasu crno-belih: Već se zna koga Stanojević dovodi kao zamenu!

Autor Nikola Lalović

Ksander Severina je otišao, Partizan je zaradio.

Izvor: MN Press

Polako se menja Partizan pod Aleksandrom Stanojevićem! Nakon Mateuša Saldanje koji je napustio klub i otišao u redove Ferencvaroša sada je definitivno otišao i Ksander Severina. On je novi član Makabija iz Haife, a na ime obeštećenje Partizan će dobiti 1.500.000 evra, saznaje "Mocart sport". 

Mateuš Saldanja je prodat za 4.000.000, sada je dodato i ovih 1.500.000 i kasa je dobro napunjena, pa će novi sportski direktor crno-belih Ivica Iliev imati sa čim da radi. Severina je u Partizan stigao kao slobodan igrač iz Holandije, gde je nastupao za Den Hang, a na 37 nastupa dao je osam golova i imao jednu asistenciju. Bilo je i problema sa njim kada je u jednom trenutku svojevoljno napustio klub, ali uspeo je Igor Duljaj tada da "ugasi" taj požar i vrati ga u ekipu. 

Sada odlazi u Izrael i to kod dobro poznatog lica. Severinu je kupio zapravo Barak Bahar, trener Crvene zvezde u prošloj sezoni. Partizan ima vremena još deset dana da prodaje i dovodi igrače, a trener Aleksandar Stanojević je govorio o tome kako želi da se iz kluba sklone neki fudbaleri. Otišli su Severina i Saldanja, sa Kanuteom je zapelo, videćemo kako će teći situacija još deset dana. Najverovatnije se sa ova dva transfera otvorila prilika da konačno dođe do saradnje sa nekadašnjim krilnim igrače Crvene zvezde Lazarom Romanićem koji je velika želja trenera crno-belih i koji je najavljen kao naredno pojačanje.