Fudbal

Euforija u Istanbulu: Navijači Galatasaraja u zoru priredili fantastičan doček velikom pojačanju (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Galatasaraj je uspio, Viktor Osimen oblači dres turskog velikana.

Izvor: AA/ABACA / ABACA PRESS / PROFIMEDIA

Ekipa Galatasaraja napravila je senzacionalan transfer i dovela Vikotora Osimena u svoje redove. Doskorašnji napadač Napolija je već stigao u Istanbul gdje ga je u ranu zoru dočekalo mnoštvo navijača i priredilo mu fantastičan doček.

Nigerijac u Turski stiže kao pozajmljen igrač, a tamo će se zadržati do juna 2025. godine. Galatasaraj nema pravo otkupa ugovora te će pokriti cijelu platu koja iznosi oko 10 miliona eura.

Osimen ugovor sa Napolijem ima do 2027. godine, a otkupna klauzula iznosi 75 miliona evra. Inače, Nigerijac je ovog ljeta trebao put Saudijske Arabije, ali stvari sa prelaskom u Al-Ahli su se zakomplikovale, transfer vrijedan 80 miliona evra je propao, nakon čega se u priču uključio i Čelsi. Poslije svega, nije bilo dogovora ni sa "plavcima".

Napoli je ranije pronašao zamjenu za Osimena, a stigao je Romelu Lukaku koji je u prvom meču inicirao preokret s obzirom da je u drugom minutu sudijske nadoknade pogodio za izjednačenje protiv Parme, a trijumf klubu iz Napulja je četiri minute kasnije donio Angisa.