Fudbal

Pobjeda Crvene zvezde nakon haosa u Milanovcu: Topovski udari, prekidi, crveni karton i pogodak Ivanića

Autor Haris Krhalić

Crvena zvezda pobijedila Radnički 1923 u Gornjem Milanovcu.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda pobijedila je Radnički 1923 u Gornjem Milanovcu 1:0, golom Mirka Ivanića u 85. minutu. Ušao je u igru kao rezervista zbog umora poslije Bode Glimta, i nije mu bilo potrebno mnogo da donese trijumf crveno-bijelima - jedna dobra lopta na lijevoj strani, jedan dribling i jedan precizan šut sa ivice kaznenog prostora.

Golman Luka Lijeskić branio je sjajno na stadionu Metalca, ali u ovoj situaciji nije mogao ništa.

U utakmici prekidanoj nekoliko puta zbog ubacivanja predmeta, petardi i flašica na teren i tokom koje je Vanja Drkušić morao da izađe jer mu se slošilo od topovskog udara, sve je bilo gtoovo poslije više od 100 minuta fudbala. Sudija Milan Ilić često je bio u prvom planu, posebno u završnici u kojoj su Kragujevčani bili bez Matije Gluščevića, koji je dobio žuti karton zbog prekršaja, a onda je zaradio i isključenje zbog prigovora.

Vjerovatno je i zbog toga trener Radničkog Feđa Dudić prigovarao Iliću i poslije Ivanovićevog gola, kada je utakmica još jednom morala da bude prekinuta. Nekako je nastavljena uz pojačano prisustvo policije na tribini, koje je tražio sudija Ilić, a onda je i završena kada su se fudbaleri povukli kroz tunel iznad kojeg je stajao uniformisani kordon.