Fudbal

Derbi na Old Trafordu: Kazemiro se brukao, Liverpul ubjedljivo slavio

Autor Haris Krhalić

Mohamed Salah zna kako se igra protiv Junajteda.

Izvor: Nick Potts / PA Images / Profimedia

U derbiju trećeg kola Premijer lige fudbaleri Liverpula su na Old Trafordu savladali domaći Mančester junajted sa ubjedljivih 0:3.

Glavni krivac za ovaj poraz bio je Kazemiro koji je pogriješio kod prva dva gola Liverpula, a na poluvremenu ga je Ten Hag ostavio na klupi i dao priliku debitantu Tobiju Kolieru.

Gosti su prvi put zatresli mrežu Junatjeda u sedmom minutu, ali je pogodak Trent Aleksander-Arnolda poništen zbog ofsajda.
Ipak, u 35. minutu ni VAR nije mogao pomoći Junajtedu. Kazemiro je poslao jednu loptu koju su gosti presjekli, a Salah fenomenalno centrirao i pronašao usamljenog Dijaza koji glavom šalje loptu u mrežu.

Osam minuta kasnije vidjeli smo i drugi pogodak Liverpula. Scenario je bio manje-više isti – pogriješio je Kazemiro, Salah uposlio Djiaza, a ovaj ovog puta nogom savladao Onanu.

Nakon dvije asistencije uspio je Salah da se upiše i u listu strijelaca u 56. minutu za nedostižnih 0:3. Bio je to njegov 11 pogodak protiv Junajteda, a još je upisao i šest asistencija protiv mrskog rivala.

Bila je to ujedno i sedma utakmica u nizu na Old Trafordu u kojoj je Egipćanin postigao pogodak.