Fudbal

Haland "spojio" dva het-trika i ispisao istoriju - ovo je uspio još samo jedan as!

Autor Dragan Šutvić

Norvežanin i Englez jedini su koji su uspjeli u ovome.

Izvor: Profimedia

Erling Braut Haland nemilosrdan je na startu nove sezone u Premijer ligi!

Nakon što je jednom poentirao u prvom kolu, u duelu sa Čelsijem (0:2), a zatim het-trikom ispratio Ipsvič sa Etihada (4:1), trostruki strijelac bio je i u jučerašnjem gostujućem duelu sa Vest Hemom (1:3), izjednačivši tako nesvakidašnji rekord Harija Kejna!

Norvežanin i Englez su, naime, jedini fudbaleri u istoriji elitnog engleskog ranga koji su dva puta uspjeli da vežu dva meča na kojima su postigli bar het-trik!

Kejnu je, naime, kao prvotimcu Totenhema to prvi put pošlo za rukom u sezoni 2016-17, kada je u samo četiri dana postigao sedam golova protiv Lestera i Hala, dok je u narednoj takmičarskoj godini postizao het-trikove u vezanim duelima sa Barnlijem i Sautemptonom.

Haland je na Ostrvu prvi put spojio dva het-trika u avgustu 2022. godine, odnosno tek što je stigao iz Borusije Dortmund. Tada su "nastradali" Kristal Palas i Notingem Forest.

Sjajni norveški golgeter u klubu je tek dvije godine, ali je i za tako kratko vrijeme stigao da bude osmi na vječnoj listi strijelaca.

Na 102 meča postigao je čak 97 golova, a ukoliko je prvo mjesto za sada predaleko (Serhio Aguero postigao 260, op.a.), onda drugo sigurno nije!

Na njemu je Rahim Sterling, koji je u dresu "građana" postigao 34 gola više od Halanda.