Fudbal

PODGORIČANI OSTAJU NA VRHU TABELE: Budućnost - Otrant neriješeno

Autor Milica Mrvaljević Izvor Vijesti

Debitant u eliti zaustavio je lidera - Budućnost i Otrant-Olimpik igrali su 1:1 na "DG areni", u meču 6. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige.

Izvor: MONDO/Anastasija Đonović

Podgoričani su ostali neporaženi nakon šest kola, ostali su i na vrhu, ali remi protiv Ulcinjana je manje od onog što su očekivali u posljednjem meču pred reprezentativnu pauzu, kako pišu Vijesti.

Kiks Budućnosti iskoristili su Dečić Admiralbet i Petrovac - Tuzani su pobijedili Jezero 1:0, dok su Petrovčani bili bolji od Jedinstva France. I jedni i drugi imaju tri boda manje od Budućnosti, Dečić ima i utakmicu manje.

Otrant je ostao na 4. mjestu, a osam bodova nakon šest kola odličan je učinak za tim koji ove sezone debituje u najjačem domaćem takmičenju.

Tim Dejana Vukićevića poveo je na "DG areni" u 40. minutu, kada je Anđelo Rudović sjajno plasirao loptu u mrežu sa 15-ak metara i šokirao domaćina.

Budućnost je sa minusom otišla na pauzu, ali je izjednačila u pravo vrijeme, u 10. minutu nastavka - korner Miloša Brnovića i dobra reakcija beka Dragana Grivića na drugoj stativi (1:1).

Do kraja meča, ipak, tim Ivana Brnovića nije imao ni intenzitet u igri, ali ni oštrinu u napadu, uprkos izmenama, pa su organizovani gosti sačuvali bod. Dobru šansu za Budućnost u finišu imao je rezervista Petar Grbić - glavom je gađao preko gola.

Dečić je, uz Budućnost, jedini neporazeni tim, a ekipa Milorada Pekovića stigla je večeras na Kampu FSCG do treće pobjede na pet mečeva - palo je za Tuzane uvijek neugodno Jezero (1:0).

Gol odluke postigao je bek Luka Malešević u 38. minutu, i to na kakav način - pravim "projektilom" sa oko 25 metara.