Fudbal

Bundesliga ovo nije vidjela 23 godine!

Autor Dragan Šutvić

Verder i Borusija su prvi put od februara 2001. godine odigrali jedan meč bez pogodaka.

Izvor: Marco Steinbrenner / Zuma Press / Profimedia

Tek drugi put u ovom vijeku, Verder i Borusija Dortmund odigrali su meč bez pogodaka!

Davno je bio 11. februar 2001. godine, kada su mreže mirovale na Vestfalenu. Od tada, pa do danas, moralo je da prođe više od 23 godine kako bi dva velika rivala odigrala jedan meč sa "nulom"!

Na taj način, Verder je poslije više od pet godina uspio da izbjegne domaći poraz u duelu sa "milionerima". Poslije prethodna četiri okršaja, na Vezeru su se radovali "žuto-crni", koji su svaki od ta četiri puta postigli po dva pogotka, ali u tome ovog subotnjeg popodneva nisu uspjeli.

Posao im je bio otežan od 73. minuta, kada su ostali sa igračem manje na terenu jer je drugi žuti karton pokazan defanzivcu Niku Šloterbeku.

Osim po rezultatu kakav, rekosmo, dugo nije viđen u duelu ova dva tima, današnji okršaj pamtiće se i po jubileju napadača Verdera Marvina Dukša.

Ofanzivac rođen 1994. godine upravo u Dortmundu odigrao je danas 100. utakmicu u Bundesligi, a prvih šest uknjižio je noseći dres upravo današnjeg rivala svog tima.

Hrvatski internacionalac u dresu Hofenhajma Andrej Kramarić nastavio je sa postizanjem pogodaka u njemačkoj eliti. Poslije het-trika protiv Holštajn Kila, Hrvat je ovog vikenda poentirao protiv Ajntrahta, ali taj njegov pogodak nije bio ni blizu dovoljan da plavi stignu bar do boda u Frankfurtu protiv učesnika Lige Evrope.

Sjajan meč odigrali su Štutgart i Majnc, a poslije šest golova – nije bilo pobjednika! Poslije 15 minuta su domaći imali 2:0 golovima Enca Miloa u 8. i Džejmija Levelinga u 15. minutu, ali su gosti uspjeli da se vrate u meč, preko Nadima Amirija, koji je u 43. minutu pogodio iz penala, i Džonatana Burkarta iz 62. minuta.

Fabijan Rider je u 88. minutu vratio prednost vicešampionu Njemačke, ali da ipak ne dođe do pobjede, pobrinuo se Maksim Lajš, koji je pogodio za konačnih 3:3 u trećem od šest minuta nadoknade!

BUNDESLIGA – 2. kolo

Subota:

Bohum – Borusija M. 0:2 (0:0)

Ajntraht – Hofenhajm 3:1 (2:0)

Holštajn Kil – Volfsburg 0:2 (0:2)

Štutgart – Majnc 3:3 (2:1)

Verder – Borusija D. 0:0

Bajer – RB Lajpcig (18.30)

Nedjelja:

Hajdenhajm – Augzburg (15.30)

Bajern – Frajburg (17.30)

Odigrano u petak:

Union Berlin – Sankt Pauli 1:0 (1:0)